BUBBLE ŠTIVO

Što ne štima s Eleanor Oliphant?


Iris Hazler
14.05.2018.18:00
Što ne štima s Eleanor Oliphant?

sažeto

Knjiga o kojoj se u zadnje vrijeme najviše priča je definitivno "S Eleanor Oliphant je sve u najboljem redu" autorice Gail Honeyman


Iris Hazler
14.05.2018.18:00

Malo smo pročačkali da vidimo zašto se o tome najviše priča, jer u moru knjiga koje svakodnevno izlaze na našem tržištu, da je baš jedna toliko bitna, bilo nam je malo čudno.

Ona je Eleanor Oliphant: tridesetogodišnjakinja u raskoraku s društvenim normama, uredska čudakinja, usamljenica, sklona izgovoriti upravo ono što misli, idealna meta ogovaranja među kolegama. Eleanor Oliphant vodi jednostavan život. Svaki dan na posao nosi istu odjeću, za ručak jede isti obrok, na istom mjestu, rješavajući križaljku. Ništa ne nedostaje njezinu pomno organiziranom životu izbjegavanja društvenih interakcija, gdje vikende obilježavaju smrznuta pizza, votka i telefonski razgovori s mamicom. S Eleanor Oliphant je sve u najboljem redu. Barem tako kaže opis knjige. A sada, s Eleanor Oliphant definitivno nije sve u najboljem redu ako ćemo gledati standarde društva. I to nije ništa čudno. Eleanor je naizgled obična djevojka koja vodi najobičniji život, a ono što ovu knjigu čini tako posebnom je upravo ona. I svakako spisateljica.

 Press Foto

Gail Honeyman je imala pune ruke posla s otkrivanjem tko je Eleanor. Tijekom čitave knjige vas iz stranice u stranicu vuče neobičan osjećaj da nešto ne štima, a kada shvatite što je to što ne štima dobijete cijelu lepezu emocija u sebi. Neke od njih su olakšanje, neke su tuga, a neke su pak poriv da želite da s glavnom junakinjom bude sve super i da dobije svoj happy end kakav je svaki glavni junak knjige zaslužio. O čemu se točno radi procijenite sami, nećemo vam sve otkriti. Uživajte!

knjiga

bubble štivo

književnost

S Eleanor Oliphant je sve u najboljem redu

Gail Honeyman

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter