10 DANA ZABAVE U VARAŽDINU

Špancirfest je u punom zamahu - požurite na najveću zabavu u Hrvatskoj


PR
28.08.2019.11:05
Špancirfest je u punom zamahu - požurite na najveću zabavu u Hrvatskoj
Promo

sažeto

Sve do nedjelje, 1. rujna, varaždinske ulice prepune su zabave - koncerata, radionica, izložbi, predstava, uličnih performansa...


PR
28.08.2019.11:05

Špancirfest je u punom zamahu. Desetine održanih programa - koncerata, uličnih performansa, izložbi, predstava, radionica i svih drugih bezbrojnih sadržaja koji čine mozaik najpopularnijeg hrvatskog festivala posjetiteljima je napunilo ulice povijesne jezgre Varaždina pretvarajući ih u najveću pozornicu, najveći plesni podij, najveći umjetnički atelje, najveći restoran, ukratko, u najveću zabavu u Hrvatskoj.

Špancirfest traje punih deset dana, a ako je suditi prema atmosferi prve polovice festivala - do nedjelje 1. rujna čeka nas prava ludnica. Gotovo je nemoguće nabrojati sve viđene atrakcije i događanja i sažeti iskustva, dovoljno je reći da ćemo se s ljetom 2019. gromoglasno oprostiti.

Promo

Koncertni program, nakon uzbuđenja koje su donijeli Gypsy Kings by Baliardo, Božo Vrećo, Jonathan, The Frajle, Krankšvester, Vojko V, High 5, Gustafi i mnogi drugi, neće posustati. Baš naprotiv, do kraja Špancirfesta na njegove četiri glazbene pozornice stižu imena poput Tonya Cetinskog, Ramba Amadeusa, Elementala, Meritas, Dzambo Agushevi Orchestra, Detoura, Silente, Ricarda Luquea, Mayalesa i mnogih drugih. Svaka festivalska večer Špancirfesta donese barem dva izvrsna koncerta, a poseban ugođaj rezerviran je za pozornicu kod Vile Bedeković, jedinu na kojoj se naplaćuju ulaznice.

Promo

Predivna, romantična Vila Bedeković mjesto je ekskluzivnih glazbenih nastupa, a završni vikend Špancirfesta na njoj će nastupiti veliki glasovi - Tomislav Mužek & Trio u subotu 31. kolovoza s koncertom "Sve samo ne opera" te Četiri tenora s Tamburaškim ansamblom Centra tradicijske kulture na finalnoj večeri Špancirfesta 1. rujna. Uz koncerte, tu se do petka igraju i ponajbolje kazališne komedije za koje se uvijek traži ulaznica više.

Tijekom dana, bilo da se radi o tjednu ili vikendu, na ulicama i trgovima Varaždina očekuje vas nevjerojatno bogatstvo i raznolikost programa. U Kreativnici se predstavljaju probrani produkt i modni dizajneri okruženi eklektičnim ambijentom potpuno transformirane Uske ulice. Umjetnička ulica u Školskoj ulici je okupila dvadesetak umjetnika - slikara, kipara, crtača koji se inspiriraju, stvaraju i izlažu u izravnom dodiru s publikom, puštajući posjetitelje u svoj intimni kreativni svijet.

Promo

Park kreative, Vindiland, Zabavni park, ali i djeci prilagođeni ulični performansi, klince će zabaviti satima. Posebice je popularan Park kreative s brojim radionicama za različite uzraste i cijelu lepezu mogućih interesa: Slamonija, Glina, Makeover, Slackline, Klikerovi mali dizajneri, Pet flora samo su neke koje djecu potiču na stvaranje i istraživanje u hladu zelenila iza varaždinske katedrale.

Promo

Na Kapucinskom trgu smješten je svojevrsni svemirski centar Špancirfesta - multimedijalna kupola The Universe Show koja vas vodi na realan, senzorički put u svemirska prostranstva, a prije i/ili poslije tog iskustva, nekoliko metara dalje, možete se teleportirati i na bijeli pijesak neke južnoameričke plaže u La Playi, latino zoni Špancirfesta prepunoj koktela, zvukova i ugođaja Latinske Amerike.

Promo

Špancirfest prekrasne ulice i pročelja povijesne jezgre Varaždina potpuno promijeni, ukrasi, ušminka i napuni šarenim kućicama i štandovima izlagača i ugostitelja koji nude svoje najraznovrsnije proizvode, slastice ili slane delicije. No, uređenje nije samo na tlu jer podignete li pogled vidjet će te brojne zanimljive instalacije - već kultne stopalice u Gundulićevoj ulici ili predivne instalacije od tekstila u obliku leptira odnosno vilinskog konjica Melite Kukec, koje oplemenjuju Franjevački trg.

Promo

Ulice i trgovi su pozornice ponajboljim performerima koji svake godine pohode festival. Hodajući bendovi, ulični svirači, otmjeni štulaši, urnebesni klaunovi, nevjerojatni perkusionisti; ujutro, poslije podne i navečer svakog dana varaždinska povijesna jezgra pulsira u festivalskom ritmu prepunom pozitive i optimizma. Upravo je taj, poseban duh Špancirfesta, prepun dobrih emocija, veselja i opuštenog uživanja ono što ga najviše izdvaja, što posjetitelje iz godinu u godinu krajem kolovoza vraća u Varaždin i što varaždinski festival čini toliko jedinstvenim, velikim i popularnim.

Stoga, kada radite planove za vikend, napravite si uslugu i obavezno u njih ugradite Špancirfest - najveću zabavu u Hrvatskoj.

Varaždin

Špancirfest

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter