Prekvalificirane za vezu

Inteligentnim ženama teže je pronaći partnera, kažu sa sveučilišta Yale


Dina Plevnik Hajduk
14.07.2017.08:35
Inteligentnim ženama teže je pronaći partnera, kažu sa sveučilišta Yale
Profimedia

sažeto

Došlo je i do porasta zamrzavanja jajašca, a žene otkrivaju kako se muškarci koje upoznaju boje njihova uspjeha i osnivanja obitelji sa ženama poput njih


Dina Plevnik Hajduk
14.07.2017.08:35

Broj samaca raste iz godine u godinu, što se može povezati s razmišljanjima nove generacije koja se razlikuju od stavova njihovih roditelja, ali i činjenice da je partnera sve teže pronaći.

Sveučilište Yale izvještava da sve manje muškaraca upisuje i završava fakultete, zbog čega dolazi do prevlasti 'prekvalificiranih' žena kojima je teško pronaći partnera koji će im biti idealan par po svemu.

Danas je očita velika razlika u obrazovanju između muškaraca i žena, zbog čega pati i ljubavni život žena.

The Independent piše kako je došlo do naglog porasta zamrzavanjajajnih stanica, a čak 90 posto žena iz posljednjeg istraživanja izjavilo je da žele sačuvati jajašca jer su solo, dok 81 posto tih žena ima diplomu s fakulteta.

"Doslovno je došlo do nestašice muškaraca. Ne postoje obrazovani muškarci za rastući broj obrazovanih žena", izjavila je profesorica antropologije Marcia Ihorn s Yalea.

Doktori iz klinika za zamrzavanje jajašca otkrivaju: "Žene nam govore da zamrzavaju jajašca jer se muškarci s kojima dolaze u kontakt boje njihovog uspjeha i strahuju od osnivanja obitelji", piše Harper's Bazaar.

ljubav

veza

muško ženski odnosi

obrazovanje

fakultet

zamrzavanje jajašca

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter