SAMO POLA SATA DNEVNO

Šetnja prirodom savršena je vježba, a može biti vrlo stylish


100posto
09.10.2018.14:15
Šetnja prirodom savršena je vježba, a može biti vrlo stylish
iStock

sažeto

Šetnje ne pomažu samo našem psihičkom stanju, već imaju i fizičke benefite


100posto
09.10.2018.14:15

Stigli su jesenski dani koji sa sobom nose i neopisivu čar rapsodije boja u šumama, otpalog lišća i posebnog mirisa u zraku. A najbolje je takve dane iskoristiti upravo u prirodi, uživajući u neopterećenim šetnjama.

Povedite bolju polovicu, djecu, prijateljicu ili jednostavno krenite sami i priuštite si savršenu relaksaciju i besplatnu vježbu.

Naime, za samo pola sata šetnje u prirodi možete izgubiti minimalno 150 kalorija, a činjenica je kako će vas priroda ubrzo opustiti.

Znanstveno je dokazano kako šetnje mogu imati pozitivan utjecaj na psihu te će vam potaknuti i kreativnost. Šetnje ne pomažu samo našem psihičkom stanju, već imaju i fizičke benefite.  Šetnje će vam utjecati na tonus mišića nogu i guze, a smanjuju i probleme s proširenim venama.

Redovito hodanje pomaže u smanjivanju boli uzrokovane proširenim venama, ali najbitnije da odaberete adekvatnu obuću koja će vam pružati stabilnost i udobnost. Iako nam šetnje na prvu pomisao nisu povezane s modom, zašto ne biste iskoristili kombinaciju kvalitete i stylish modela tenisica?

Upravo to nudi Walkmaxx Athleisure, model tenisica koje ne samo da izgledaju trendi u crnoj, ljubičastoj, mornarski plavoj i bijeloj boji nego će vam zbog svog zaobljenog potplata dodatno aktivirati i mišiće nogu i guze dok hodate.

Uz novu tehnologiju, tenisice također ravnomjerno raspoređuju pritisak tjelesne mase, a modeli su iznimno lagani te ne stvaraju osjećaj težine u stopalima dok šetate, već imate osjećaj kao da ste bosi.

Ono što je dodatan plus kod šetnji je što vas ubrzo potaknu da počnete i više vježbati. Pola sata na početku, pretvorit će se u sat i tako sve duže, a pogodnosti dobre kondicije, odličnog psihičkog stanja i zdravlja čitavog tijela su sve što vam treba kao nagrada.

zdravlje

tenisice

tjelovježba

šetnja

Walkmaxx Athleisure

hodanje

newsletter

Prijavite se na Newsletter