POVRATAK U NOVE SPOJEVE

Šest iznimno bitnih stvari o kojima treba pričati na prvom dejtu


Iris Hazler
29.03.2018.08:35
Šest iznimno bitnih stvari o kojima treba pričati na prvom dejtu
iStock

sažeto

Prvi spoj nije nikada lagan, posebice ako vam se događa nakon dugo vremena koje ste proveli solo


Iris Hazler
29.03.2018.08:35

Jedan od najvećih strahova kod prvih spojeva jest panika od nedostataka razgovora i onih užasnih, neugodnih dugih tišina.

Zato vam donosimo nekoliko prijedloga kako pokrenuti razgovor uz teme koje neće forsirati situaciju, nego će jednostavno pokrenuti ugodnu priča, a onda možda i nešto više. Naravno, nema garancije da će spoj proći savršeno, ali ovo su idealne teme za razbijanje leda.

Vaši hobiji i interesi

Sasvim je u redu na prvom spoju pričati o sebi i stvarima koje vas zanimaju. Sociološka istraživanja pokazuju kako muškarce često više privlače žene koje pričaju o sebi, svojim hobijima i onome što ih strastveno zanima u životu. Navodeći svoje hobije i načine na koje provodite slobodno vrijeme pomažete u samoj komunikaciji i pronalaženju zajedničkih točaka s drugom stranom.

Dotaknite se nekih kontroverznijih tema

OK, priznajemo da je najsigurnija opcija ići na ''isprobane'' teme, ali malo kontroverzniji razgovori mogu pokrenuti fantastičnu i strastvenu komunikaciju. Sigurno ćete oboje iskrenije pričati o temama poput određenih političkih odluka, zabrana i odluka nego o tome koliko je bilo fino pile koje ste pojeli za večerom.

Otkrijte mu svoje male tajne

Stvaranje intimnost je u jednu ruku spontano kad tek upoznajete nekoga, a dijeljenje osobnih informacija se može činiti zastrašujuće, ali ta ''ranjivost'' može biti idealan start za dobru vezu. Otkrivanje malih tajni jedno drugome u samom početku stvara osjećaj povezanosti i bliskosti, ali naglašavamo, male tajne.

Naglasite svoje vrline

Naravno da to ne znači hvalisanje samih sebe na sva zvona, ali ako ste osoba koja voli pomagati drugima, darežljivi i znate koje su vaše vrline – naglasite ih. Pristojno i nepretenciozno, ali sa stilom jer muškarcima nema privlačnijeg od samosvjesne žene koja zna u čemu je najbolja.

Mjesta na koja ste putovali i koja želite posjetiti

Razgovarajte o omiljenim destinacijama na kojima ste bili, pričajte o mjestima na kojima ste bili oboje i kako ih je tko doživio, a otkrijte si međusobno i zemlje koje još niste vidjeli, a nalaze se na listi želja. Tko zna, možda baš iduće putovanje bude vaše prvo u dvoje.

Ne skrivajte svoje namjere

Ako je spoj krenuo u dobrom smjeru, dobro je i otkriti što druga strana očekuje. Nekoliko spojeva, seks ili ozbiljna veza? Otvoren tip veze ili monogamija? Budite iskreni i recite svoja očekivanja, pa po samoj reakciji prosudite postoji li opcija za idući spoj ili ne. Dakako, nemojte odmah spominjati kako vam dobro paše njegovo prezime, kako će vam se zvati djeca i pas jer će pobjeći glavom bez obzira (kao i svatko drugi), ali podijelite u razgovoru svoje ideje, planove i namjere.

ljubav

veza

odnosi

prvi spoj

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter