VRIJEME SUKNJICA I HALJINA

Sedam zlatnih savjeta za depilaciju osjetljive kože


Iris Hazler
18.04.2018.08:40
Sedam zlatnih savjeta za depilaciju osjetljive kože
iStock

sažeto

Brijanje nogu kod osjetljive kože gotovo je nemoguće, ali vam zato donosimo sedam savjeta kako smanjiti iritaciju i upale


Iris Hazler
18.04.2018.08:40

Depilacija kod osjetljive kože donosi bolne upale, urasle dlačice i veliku sklonost upalama.

Prvo operite kosu i tijelo

Pričekajte do kraja tuširanja i onda krenite u akciju s britvicom. Kraj tuširanja osigurava vašoj koži i folikuli dlake da omekšaju, što automatski dovodi do kvalitetnijeg i produktivnijeg brijanja.

Uvijek koristite gel za brijanje

Da, sve smo mi ponekada malo lijene i radije uzmemo prvu stvar koja nam padne pod ruke, poput sapuna ili šampona za kosu ili tijelo. Ali imajte uvijek na dohvat ruke gel za brijanje koji je idealan za osjetljivu kožu i smanjuje neugodnosti kod depiliranja.

Depilirajte se u obrnutom smjeru

Nekako je uvriježeno mišljenje da brijanje nogu kreće od gležnjeva prema koljenima, ali pokušajte u obrnutom smjeru. Počevši od gležnjeva i brijanjem u suprotnom smjeru od rasta dlake, povećavate mogućnost iritacije te dodatnih komplikacija i neželjenih točkica.

Koristite mlaku vodu

Vrući tuš je ugodan, ali nije dobar za brijanje jer u kombinaciji s brijanjem uklanja vlagu iz vaše kože. Umjesto toga, koristite mlaku vodu, a sve finiširajte mlazom hladne vode koji će pomoći kod problema urastanja dlačica.

Nemojte držati britvicu na kadi ili u tuš kabini

Nakon što osušite sebe, osušite i svoju britvicu te je pospremite na suho i hladno mjesto. Ako je držite u vlažnom okruženju, riskirate pojavu bakterija i hrđe.

Češće mijenjate britvice

Čim primijetite da je postala tupa – vrijeme je za novu. To se najčešće događa nakon pet korištenja, a nastavljanje korištenja tupe britvice dovodi do crvenila i, u ekstremnim slučajevima, upala koje uzrokuju bakterije koje se nalaze u staroj britvici.

Hidratizirajte kožu odmah nakon brijanja

Koristite losione ili maslace za tijelo koji ne sadrže alkohol i dobro nahranite svoju kožu. Osim što ćete spriječiti neugodno crvenilo i svrbež od iritacije izazvane britvicom, hidratacijom dodatno sprečavate i urastanje dlačica.

ljepota

beauty

depilacija

brijanje nogu

britvica

osjetljiva koža

depilacija nogu

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter