BUBBLE ŠTIVO

S ovim knjigama ljubav je uvijek u zraku, bez obzira na dio godine


100posto
20.01.2018.08:30
S ovim knjigama ljubav je uvijek u zraku, bez obzira na dio godine
Profimedia

sažeto

Približavamo se veljači, famoznom mjesecu ljubavi 


100posto
20.01.2018.08:30

Očekuje nas Valentinovo, a znamo što to znači. Na sve strane pričat će se o vezama, zajedničkim izlascima, poklonima za partnere te svim ostalim stvarima koje prate praznik ljubavi. Mnogi će se tada, neizbježno, zapitati što je to prava ljubav. Kako bismo vas u taj period uveli na najnježniji način, odlučili smo vas podsjetiti na neke od najljepših ljubavnih romana. Po mnogima od njih snimljeni su odlični filmovi te priču, nakon čitanja, možete i pogledati. Ako želite pročitati stvarno dobar ljubić, s ovim knjigama ne možete pogriješiti.

Bilježnica – Nicholas Sparks

Press Foto

S vremena na vrijeme, naiđemo na ljubavnu priču koja nas toliko osvoji da postane više od samo jedne knjige koju smo pročitali. Postaje događaj koji pamtimo. “Bilježnica” je upravo takva knjiga. To je roman koji nam govori o ljubavi - bezvremenskoj i svevremenskoj; dirljiva priča zbog koje ćemo iznova povjerovati u pravu ljubav. Nakon Drugog svjetskog rata i povratka u Sjevernu Karolinu, tridesetjednogodišnji Noah ne može zaboraviti djevojku koju je izgubio prije više od desetljeća. Dvadesetdevetogodišnja Allie treba se udati za bogatog odvjetnika, a svejedno ne prestaje misliti na mladića koji joj je prije mnogo godina ukrao srce. Tako počinje priča o ljubavi, toliko snažnoj i dubokoj da tragediju pretvara u trijumf, toliko moćnoj da čini čuda. (Fokus)

Jedan dan – David Nicholls

Press Foto

Ova gorko-slatka romansa započinje 15. srpnja 1988. na Dan svetoga Swithina, britansku inačicu Dana svisca. Emma i Dexter provode noć nakon što su diplomirali. Između njih razvija se neobičan odnos čije uspone i padove pratimo tijekom idućih dvadeset godina – uvijek na isti dan, 15. srpnja. Ona je ljevičarka, želi spasiti svijet, protivi se imperijalnoj politici zapadnoga svijeta, želi pisati, radi u meksičkom restoranu, putuje s kazališnom grupom… On je dokoni sin dobrostojećih roditelja, samodopadni egoist burnoga seksualnog života. Njegova je karijera u usponu. On je mladi televizijski voditelj imbecilnih emisija. Previše razlika? Ne, između njih postoji ono nešto… (Znanje)

Žena vremenskog putnika – Audrey Niffenegger

Press Foto

Kada Henry upoznaje Gare, njemu je 28, a njoj 20 godina. On je zaneseni knjižničar, a ona prelijepa studentica likovne akademije. Činilo mu se da se tada prvi put susreću i upoznaju, no on se pojavljuje u njezinu životu od njezine šeste godine... Ljubavna priča o Henryju i Clare traži odgovor na pitanje može li ljubav biti bezvremenska. Jer Henry putuje kroz vrijeme, a Clare ne. Henry se zato, kao zarobljenik vremena, iznenada pojavljuje u Clarinu životu i isto tako iznenada nestaje, uvijek u odgovarajućoj životnoj dobi, ali nesvjestan onoga što se događalo u prijašnjim susretima i životnim epizodama. Clare pak živi u jednosmjernom vremenu i čeka ga, svjesna da se on može pojaviti u bilo kojem trenutku njezina života. (Profil)

P.S. Volim te – Cecelia Ahern

Press Foto

Prvijenac mlade irske autorice Cecelije Ahern odmah je po objavljivanju zasjeo na ljestvice najprodavanijih naslova, a do sad je preveden u 55 zemalja svijeta. "P.S. volim te" priča je o dvoje mladih ljudi čiju sreću prekida nenadana smrt. Međutim, smrt ne znači i kraj ljubavi, jer prava ljubav nikada ne umire... Holly i Gerry imali su savršen život – sretno oženjeni, živjeli su u Dublinu blizu svoje obitelji i prijatelja, dobro su se zabavljali, ukratko – svijet im je bio pod nogama. Ili su tako mislili. Kada je Gerry umro, Holly je mislila da ne može nastaviti živjeti bez njega. Dan prije svojega tridesetog rođendana, čovjek koji joj je bio ljubavnik i najbolji prijatelj napustio ju je. Ali Gerry je obećao uvijek biti uz Holly. I bio je. Ostavio joj je poruke. Holly svakoga mjeseca čita novu... (Profil)

Ljubav na prvi pozdrav - Mhairi McFarlane

Press Foto

Rachel i Ben. Ben i Rachel. Bili su sami protiv cijeloga svijeta. Dok se sve nije raspalo. Od njihova je posljednjega susreta prošlo cijelo desetljeće, ali kada Rachel jednoga kišnog dana naleti na Bena, te se godine jednostavno istope. Bili su nerazdvojan tandem, najbolji prijatelji. Ali život je očigledno tekao dalje. Ben je u braku. Rachel nije. A ipak, u tom djeliću trenutka, Rachel osjeti kako se to staro prijateljstvo ponovno budi. Ali slijedi ga i slomljeno srce koje nikada nije uspjela zaliječiti. Ovaj roman, urnebesan, srceparajući i sve između toga, uhvatit će vas na prvi pozdrav i više vas neće pustiti. (Mozaik)

knjige

književnost

Valentinovo

roman

ljubavni roman

Nicholas Sparks

David Nicholls

Audrey Niffenegger

Cecelia Ahern

Mhairi McFarlane

newsletter

Prijavite se na Newsletter