bubble štivo

Roman koji neće propustiti nijedan fan kriminalističkih trilera, a napisan je prema jezivim istinitim događajima


100posto
01.07.2019.10:20
Roman koji neće propustiti nijedan fan kriminalističkih trilera, a napisan je prema jezivim istinitim događajima
Profimedia

sažeto

Nagrađivani prvijenac Donata Carrisija prepun je stravičnih detalja i knjiga koju nećete ispuštati iz ruke


100posto
01.07.2019.10:20

Dobili smo u ruke knjigu od nekoliko stotina stranica. Među tih nekoliko stotina stranica skriva se gnjusna priča masovnog ubojice. Priča je puno bola, patnje, krvi i skriva se iza naslova "Šaptač".

Zaista vas prođe jeza kada čitate ovo podrobno opisano djelo. Autor se potrudio ne izostaviti svaki detalj. Ali još gore vam je kada shvatite da se radi o istinitoj priči. Tu šala prestaje. Nema više uzbuđenja. Samo idete naprijed ne biste li doznali kako se slučaj serijskog ubojice riješio, kako biste mogli noću mirno spavati. Ovo je priča koja možda neće svima biti najdraža, ali ljubitelji krimi trilera neće joj moći odoljeti.

U mračnoj šumi otkriven je stravičan zločin: šest odrezanih ruku poslagano je u misteriozan krug i zakopano. Pet ruku pripada djevojkama koje se vode kao nestale no velika zagonetka se krije iza šeste ruke. Oko toga se obojica odlučio malo poigrati.

Promo

Mila Vasqez je izvrsna istražiteljica koja je specijalizirana za slučajeve nestale djece. Ona preuzima slučaj na sebe i odlučuje raditi s osebujnim kriminologom imena Goran Gavila. Zajedno pokušavaju proniknuti zagonetku. Uskoro počnu vjerovati da su pronašli ubojicu sve do trenutka kada shvate da ne postoji održiva veza između njega i nestalih djevojaka.

Slučaj druge otmice otvara pitanja koja vode u potpuno drugi smjer te istražitelji upadaju u vrtlog pitanja iz kojih se ne mogu izvući. Počinju sumnjati da im je slučaj dodijeljen kako bi im se smjestio neriješen kriminal. Ne razumiju radi li se o slučajnostima ili ih netko vuče za nos. Tada već opsjednuti slučajem, upliću se u vrtlog iz kojeg se ne mogu više izvući, a vjerovati mogu samo jedno drugom.

Donato Carrisi je suvremeni talijanski pisac koji je studirao pravo i kriminalistiku. S osebujnim darom za detalj obuzima čitatelje igrom svojih riječi te do posljednjeg poglavlja ne daje trunku dokaza kojima se može zaključiti išta vezano uz slučaj o kojem piše.

"Šaptač" je njegov prvi roman kojim osvaja pet međunarodnih nagrada te prodaje autorska prava u dvadeset zemalja. Za debitantski roman to je uspješan ishod koji je dodatni dokaz da ovaj roman ne treba propustiti.

knjiga

bubble štivo

triler

newsletter

Prijavite se na Newsletter