MODA I KULTURA

Rihanna, Amal Clooney i Donatella Versace domaćice su Met Gale 2018.


Iris Hazler
09.11.2017.16:00
Rihanna, Amal Clooney i Donatella Versace domaćice su Met Gale 2018.
Reuters

sažeto

Pjevačica Rihanna, odvjetnica Amal Clooney i dizajnerica Donatella Versace bit će, uz Annu Wintour ovogodišnje domaćice glamuroznog, više modnog nego kulturnog događaja Met Gale 2018. koji se održava u Muzeju Metropolitan


Iris Hazler
09.11.2017.16:00

Met Gala je prvi put održan četrdesetih godina prošlog stoljeća, a cilj mu je bio okupiti američku visoku klasu koja bi potom donirala određene iznose njujorškom Metropolitan Museumu.

Stuart C. Wilson

Za jedan od najvećih modnih događaja u godini rezerviran je prvi ponedjeljak u svibnju, a Met Gala bal označava službeni početak otvaranja godišnje izložbe kostima u Muzeju suvremene umjetnosti u New Yorku, čuvenom Metropolitanu. Ulaznica za ovaj glamurozni događaj dosad je stajala 25 000 dolara, a ove će godine za svečanost trebati izdvojiti 30.000 dolara. Sva prikupljena sredstva odlaze u dobrotvorne svrhe.

Profimedia

Organizacije događanja 1999. godine prihvatila se urednica časopisa Vogue, Anna Wintour i u potpunosti ga transformirala. Ona će i 2018. biti glavna domaćica glamuroznog događaja.

Po pisanju Forbesa prošle je godine uspjela prikupiti 12 milijuna dolara, a od 1999. čak 150 milijuna dolara.

Svake godine tema bala je drukčija, a najveće svjetske zvijezde trude se što vjerodostojnije pratiti temu, no istodobno pokazati glamur u pravom smislu riječi.

Reuters

Ovogodišnja je tema "Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination", odnosno "dijalog između mode i sakralne umjetnosti" katoličkog nadahnuća, stoji u priopćenju muzeja.

Reuters

"Na izložbi će se pokušati povući paralela između liturgijskog ruha, osobito niza papinskih mantija posuđenih iz Vatikana, sakralnih umjetničkih djela, među kojima ih 50 stiže ih Sikstinske kapele i modnih kreacija inspiriranih katoličkim obilježjima", stoji u priopćenju.

moda

Rihanna

Amal Clooney

Met Gala

Donatella Versace

Anna Wintour

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter