Mlade mame osobno

Radimo ove loše stvari i nije nas sram


Dina Plevnik Hajduk
12.03.2017.07:35
Radimo ove loše stvari i nije nas sram
iStock

sažeto

"Isuse, jel' to kašica u kutu? Moj Lan jede samo prirodno", "Pa daj stavi bebi kapicu umjesto da se naslikavaš!" 


Dina Plevnik Hajduk
12.03.2017.07:35

Oni koji smatraju da je mladim mamama prije dvadesetak godina bilo naporno jer su morale slušati neprestane savjete baka, tetki i susjeda koje znaju najbolje, varaju se.

Mame novih generacija ne suočavaju se s osudama samo licem u lice, tu je i dodatni internet faktor putem kojeg sve frendice s news feeda imaju pravo komentirati sve što se događa s mamama i njihovim klincima.

"Isuse, jel' to kašica u kutu? Moj Lan jede samo prirodno", "Pa daj stavi bebi kapicu umjesto da se naslikavaš!", "Maleni izgleda kao da ga bodić steže. Mama, mama, nisi pazila", "Samo ti uživaj na kavi, a tko čuva dijete?"

Mudrijašice i super mame vire iz svakog kutka društvenih mreža što za nježne, hormonima napucane osjećaje mladih mama, može biti zaista stresno.

Upitali smo nekolicinu mama koje stvari rade "protiv pravila" i dobili ove odgovore:

"Ponekad glumim da sam dulje na wc-u dok je suprug doma, a zapravo čitam ženske časopise i uživam u pogledu na odjeću koja nije umrljana bljuvotinom"

"Moje blizanke nekad jedu hranu koju sam sama skuhala, a nekad dobiju kašicu. I ja sam odrasla na kašicama pa mi nije ništa."

"Svakog 10. u mjesecu bebu dajem na čuvanje suprugu, a ja večer izdvajam za izlazak u grad s frendicama. Nekad mi se čini da su te večeri jedino što me drži normalnom."

"I dalje se ne mogu priviknuti na miris kakice i presvlačenje pelena nije mi super neodoljivo kao većini mojih prijateljica"

"Nisam stavila sliku svoje curice na profilnu fotku na Faceu. To je moj profil."

"Jedva sam čekala da prestanem dojiti pa da mogu cugnuti nešto."

"Osuđujem druge mame kad se pokušavaju pregurati preko reda samo zato jer imaju djecu. Nije ok."

"Držim dijete u naručju dok gledam seriju 'Girls'. Ne zna još ni pričati pa se nadam da ne registrira psovke."

"Ne visim svaki dan na forumima za mame i ne kupujem posebne magazine. Imam doktora, moju i njegovu mamu i nadam se da je to dovoljno."

"Na poslu se najviše volim družiti s ljudima koji nemaju djecu jer ne želim pričati o dječjim stvarima po cijele dane. Čini li me to lošom mamom."

djeca

feel good

Roditelji

mama

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter