bubble štivo

Pronalazi li Louisa Clark 'svoje ja' u odličnoj završnici ljubavne trilogije Jojo Moyes?


100posto
20.05.2019.16:00
Pronalazi li Louisa Clark 'svoje ja' u odličnoj završnici ljubavne trilogije Jojo Moyes?
iStock

sažeto

Pročitajte završetak fenomenalne ljubavne trilogije Jojo Moyes


100posto
20.05.2019.16:00

Jojo Moyes britanska je spisateljica, autorica trilogije s neodoljivom Louisom Clark koju susrećemo u tri ljubavna nastavka – 'Tu sam pred tobom', 'Nakon tebe' te u završnici 'Još uvijek ja' koja je nedavno objavljena i u hrvatskom prijevodu. Prvi dio trilogije proslavio se i kao blockbuster film te slomio srca mnogima, a Will Traynor i dalje ostaje Louisina neprežaljena ljubav čijih se životnih načela ona nastoji držati.

Will je oduvijek učio Louisu da treba 'reći da' svemu u životu, a slijedeći njegove želje, ona odlučuje provesti godinu dana u New Yorku. Prijatelj joj pronalazi posao njegovateljice, odnosno družice u bogatoj obitelji Gopnik na Manhattanu te Louisa ostavlja obitelj i dečka Sama u Velikoj Britaniji željna novih iskustava koja bi joj mogla pomoći da pronađe sebe.

New York je sve ono što je i zamišljala – velik, moćan, mističan, zabavan, raznovrstan, pun mogućnosti, ali ujedno i okrutan u svojoj brzini te ukoliko imaš manje novca. Zgrada Levary na Upper East Side-u donosi joj pravi presjek ljudi koji se mogu susresti u New Yorku – izuzetno bogatu obitelj Gopnik, licemjernu kremu njujorškog društva, siromašnog vratara zgrade, latino domaćicu, mrzovoljnu staru frajlu (vlasnicu nabrijanog mobsa), ambicioznog poslovnog asistenta ulizicu, fizioterapeuta dobricu, razmaženu milenijalku te u konačnici predivnog Josha – sliku i priliku Willa Traynora na američki način.

Promo

Louisa dane provodi obilazeći zalogajnice, kafiće i dućane vintage odjećom koji je posebno inspiriraju. U opisu njena posla je druženje s prelijepom Agnes, depresivnom i ćudljivom suprugom imućnog Leonarda Gopnika za koju ubrzo shvati da, osim manjka osobnog samopouzdanja, nešto veliko krije. Ubrzo upoznaje Josha koji neodoljivo podsjeća na Willa, a njena veza na daljinu sa Samom se počinje lagano ljuljati. Na sve to se nadovezuje i određeno nepovjerenje g. Gopnika te se Lou odjednom nađe sama sa sobom u nevjerici i preispitivanju toga je li joj New York išta dobroga donio…

Osim toga, doživljava i flashbackove iz prošlosti – ponovno se nastoji uklopiti u bogataški način života, preispituje se je li zaista preboljela Willa, voli li Sama onako kako je mislila te zašto stalno mora biti nekome na cjelodnevnoj usluzi. I zaista – tko je u svemu tome Louisa Clark?

Kako će se priča rasplesti, je li Velika jabuka bila prevelik zalogaj, što Agnes krije, kakav je zapravo Josh, je li Samu dovoljno stalo, hoće li Gopnikovi priznati svoje pogreške i kakvu će ulogu u Louisinu životu imati jedan mali čangrizavi mobs, provjerite sami na uzbudljivim stranicama ove divne knjige. Jojo Moyes vam donosi jako zanimljiv rasplet i završetak ove ljubavne trilogije pune uspona i padova, a njena heroina bi vas mogla inspirirati na više načina.

knjiga

bubble štivo

Jojo Moyes

newsletter

Prijavite se na Newsletter