bubble štivo

Proljeće je u zraku, vrijeme je za nove knjige! Ove tri neće vas razočarati


100posto
11.04.2019.12:10
Proljeće je u zraku, vrijeme je za nove knjige! Ove tri neće vas razočarati
Profimedia

sažeto

Ove tri knjige su nas ovoga tjedna oduševile, a sigurno će i vas


100posto
11.04.2019.12:10

Proljeće je krenulo u punom zamahu, a ukoliko još nemate ideje što biste čitali, donosimo vam po jednu knjigu iz svakoga žanra. Za svakoga po nešto, a radi se o naslovima koji su trenutačno najpopularniji na policama domaćih knjižara.

Zahtjev za prijateljstvo - Laura Marshall

Jeste li ikada poželjeli promijeniti prošlost? Louise to želi. Svakoga dana... Kad Louise Williams primi poruku od nekoga iz davne prošlosti, srce joj zamalo stane. Maria Weston je želi dodati za prijateljicu na Facebooku. Maria Weston je nestala prije više od dvadeset pet godina. Posljednji je put viđena u noći proslave povodom završetka škole i svi vjeruju da je mrtva. A naročito Louise koja cijeloga života nosi strašnu tajnu.

Promo

Budući da je Louise primorana otkriti pravu istinu o onome što se dogodilo, jedino što sa sigurnošću zna jest da je Maria Weston nestala one noći. I otada joj se gubi svaki trag, sve do sada. "Zahtjev za prijateljstvo" prvi je roman autorice Laure Marshall. Godine 2016. ušao je u uži izbor za nagradu Lucy Cavendish, a iste je godine osvojio drugo mjesto na dodjeli nagrada u Bathu. Laura živi s obitelji u Kentu.

Voli nju divlju - Atticus

Atticus je anoniman autor dviju pjesničkih zbirki (Love Her Wild i The Dark Between Stars) koje je prvo objavio na svom Instagram profilu osvojivši preko pola milijuna pratitelja, a tek potom i u tiskanom izdanju, stekavši ubrzo i titulu najprodavanijeg pisca New York Timesa i jednog od najprodavanijih pjesnika 2017.

Promo

U zbirci "Voli nju divlju" Atticus se dotiče stvarnih životnih trenutaka s kojima se čitatelj može lako poistovjetiti, kako onih najmanjih tako i onih najvećih: od prvih trenutaka nove ljubavi, preko kupanja na mjesečini u ljetnoj noći, do neobuzdanosti i osebujnosti ženskog duha. Iskrenošću, žestinom i prštavom romantikom, Atticus pretvara najuzbudljivije vrhunce i bolne padove u životu i ljubavi u nekoliko savršenih, britkih stihova koji se urezuju u naše pamćenje i bude u nama pustolovni duh.

Dave Grohl – Biografija: Nirvana, Foo Fighters i druge (ne)zgode - Martin James

Na 255 stranica, autor Martin James vodi nas na sam početak Grohlovog života, objašnjava straight edge scenu Washingtona D.C., rađanje grungea u Seattleu, te prati prve punk korake talentiranog bubnjara. Kronološki i nadasve detaljno, opširno je dokumentiran njegov put kroz sve bendove (od Screama preko Nirvane do Foo Fightersa) i projekte u kojima je bio angažiran (Probot, Queens of the Stone Age, Them Crooked Vultures…), ali istovremeno dobivamo i sliku pristupačnog radoholičara kojem je stvaranje glazbe puno više od posla.

Promo

Marljivost, trud, zalaganje, radna etika te vrijeme provedeno u studijima i na pozornicama osigurali su mu titulu "najradišnijeg čovjeka u svijetu rocka". Dave Grohl je s Foo Fightersima pobijedio vječne usporedbe s Nirvanom, pronašao pravog sebe i naposljetku si osigurao mjesto u rock panteonu postavši živuća rock legenda koja danas vlada festivalima, osvaja Grammyje i prodaje albume u platinastoj nakladi.

Biografija jedne od najutjecajnijih osoba modernog rocka oslanja se na razgovore s ključnim ljudima iz njegovog života, a donosi i fotografije iz svih opisanih razdoblja.

knjige

bubble štivo

čitanje knjiga

preporuke knjiga

newsletter

Prijavite se na Newsletter