Trik vrhunskih kuhara

Probajte kajganu zasoliti s ovim sastojkom kojeg vjerojatno imate u hladnjaku i na sol se nećete vraćati


100posto
23.11.2019.10:00
Probajte kajganu zasoliti s ovim sastojkom kojeg vjerojatno imate u hladnjaku i na sol se nećete vraćati
Profimedia

sažeto

Isprva čudan okus, mogao bi vas potpuno osvojiti, kako je i vrhunske kuhare


100posto
23.11.2019.10:00

Svako jutro jedno jaje, ok dva ili tri jajeta, organizmu snagu daje. Na koji god način spravite kajganu, s njima u tavu gotovo da ne trebate staviti ništa osim malo ulja ili maslaca te prstohvat soli i papra. Ne govorimo sada o onim drugim dodacima poput, vrhnja, slanine, chia sjemenki, vlasca i tako dalje... Nego govorimo o najobičnijoj kajgani koja se radi na minimalno masnoće.

To je i njezina poanta, da bude što jednostavnija i što brže gotova. Međutim, među njujorškim chefovima počela se provlačiti jedna nova fora u spravljanju kajgane te se kunu da je toliko jednostavna da je genijalna. Jaja treba zasoliti, i obično za to služi sol, sitna, ili mljevena, himalajska, morska...

Umiješa se prije stavljanja u tavu

Prijedlog koji je pao kao s neba je da se sol u kajgani zamijeni umakom od soje. U trenu kada razmućujete jaja, prije tave, stavite malo soja sosa kako bi se slana supstanca jednako rasporedila u jajima.

Profimedia

Soja u ovom obliku nema nikakav rizik da će se više koncentrirati u jednom dijelu - kao što to može biti sa solju. Oni koji nemaju supermoć da podnose gluten, običan sojin umak mogu zamijeniti Tamari umakom.

Poznati kuhari kunu se u ovaj trik. Nije revolucionarno, kažu, nisu oni to smislili, ne zna se tko je, ali onaj tko je otkrio foru da jaja 'zaslani' soja umakom, kune se da se na sol ne vraća. Pa ne škodi probati.

hrana

jaja

doručak

kajgana

newsletter

Prijavite se na Newsletter