MALE TAJNE VELIKIH MAJSTORA

Pripremate proslavu Nove kod kuće? Evo kako očistiti stan nakon tuluma


Iris Hazler
30.12.2017.11:15
Pripremate proslavu Nove kod kuće? Evo kako očistiti stan nakon tuluma
iStock

sažeto

Kad je tulum, boli vas briga, ali iduće jutro vam pada mrak na oči od kaosa


Iris Hazler
30.12.2017.11:15

Ne brinite, ne paničarite i lijepo unaprijed saznajte kako brzo, efikasno i u kratkom roku dovesti svoj dom u početno stanje, kakvo je bilo prije tuluma koji će se još pamtiti. Da, svaki dobar party iza sebe ostavi mrlje od hrane, tragove vodenih prstenova, razbijenih čaša i cjelokupnog kaosa.

Donosimo jednostavne i neuobičajene savjete za čišćenje kućanstva kako bi mogli uživati u besprijekornom okruženju.

Za prstenove od vode

Nema potrebe za panikom kada se probudite i uočite niz vodenih prstenova na drvenom namještaju. Sve što vam treba jesu pasta za zube i čista krpica. Natapkajte pastom mrlju, ostavite desetak sekundi i zatim sve pobrišite krpom. Čarolija!

Za razbijeno staklo

Dovoljan je malo jači zamah rukom i ode čaša! Nema brige. Prvo (logično) počistite veće komade stakla, a pomoću četkice uklonite sitnu prašinu od stakla. Zatim upotrijebite kriške kruha kako biste očistili bilo kakve krhotine koje su ostale na podu.

Za mrlje od ruža na čašama

Doček Nove podrazumijeva i tip-top make up lookove koji ipak nisu najbolji prijatelji staklenim i kristalnim čašama. Tragovi ruža s lakoćom se uklanjaju kombinacijom pola šalice bijelog octa i vode pomiješane tekućim sapunom.

Za ogrebotine na podu

Ako su vam se dnevni boravak ili kuhinja pretvorili u opaki plesni podij, tragovi su neizbježni. Većina drvenih podova može se ''izbrusiti'' tako da trljate površinu krpom od mikrofibre, a ako su tragovi potpetica ipak prejaki, upotrijebite čašicu sredstva za čišćenje poda i jako izribajte mekom krpom.

Za mrlje na tepihu

Prizor mrlje nastale od crnog vina na vašem prekrasnom tepihu može izazvati instantno titranje oka i salvu psovki. Ali, postoji vrlo jednostavno rješenje za ovaj problem - pivo. Iskoristite ostatke piva te nakapajte nekoliko kapi na mrlju i zatim izribajte s čistom, mokrom krpom.

Za vosak od rastopljenih svijeća

Svijeće su dale pravu romantičnu notu tulumu, ali i tvrdokorni vosak na vašem stolu? Nema potrebe za grebanjem jer ćete tako uništiti drvo. Uzmite nekoliko kockica leda, stavite ih u plastičnu vrećicu. Ostavite da odstoji, a vosak će postati krhki te će ga se lako moći odstraniti pomoću kartice ili lopatice, bez uništavanja drvene površine.

party

bubble božić

tulum

kako očistiti stan

čišćenje mrlja od vina

čišćenje mrlja od voska

čišćenje tepiha

ogrebotine na podu

parketi

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter