BUBBLE ŠTIVO

'Princeza od papira' je novi veliki hit u knjižarama


Iris Hazler
21.04.2018.18:00
'Princeza od papira' je novi veliki hit u knjižarama
iStock

sažeto

Snažan ženski lik kojeg život nije štedio ulazi u prijetvorni svijet luksuza i bogatstva


Iris Hazler
21.04.2018.18:00

Prvi roman autorice Erin Watt savršen je primjer miješanja dobnih granica čitatelja. Protagonisti su tinejdžeri u srednjoj školi, ali tematika je i više nego odrasla. Knjiga obiluje brojnim vrućim scenama seksa (uz pristanak i bez pristanka!), pa čak i scenama drogiranja. Hehe, nama je već ovo bilo dovoljno da zavirimo u knjigu. Ako vas ovakve stvari plaše, ne brinite – sve je upakirano u vrlo zabavan paket koji se čita s napetošću pravog trilera.

Glavna protagonistkinja romana je Ella Harper. Ona živi sama bez ikoga, a sama se brine i za svoje financije koje su joj prijeko potrebne kako bi završila srednju školu. Poslove bira prema kriteriju novca te se na kraju iz tog razloga počne i skidati u klubovima. Otkad joj je majka preminula, Ella se svaki dan bori sa svijetom oko sebe. Ne pomaže joj to što oca nikada nije upoznala te nema pojma tko je on uopće. Dakle, Ella je siroče, ali to pokušava sakriti svim silama jer ne želi završiti u nekoj obitelji koja će joj govoriti kako treba živjeti.

No upravo se to dogodi – pronađe je imućna obitelj, ali, na svu sreću, oni joj ne žele govoriti što i kako je ispravno postupati. U školi je jedan dan dočeka Callum Royal, neznanac oko kojeg sve miriše na veliku lovu. Ispada da je on stari prijatelj njena oca koji je također otišao na drugi svijet. Callum mu se obvezao pomoći Elli da završi školu i omogućiti joj dobru odskočnu dasku za daljnji život. A to svakako može jer njegovu bogatstvu i utjecaju kao da nema kraja.

Press Foto

Nakon što se useli u palaču Royalovih (da, to nije samo kuća već ogromna luksuzna vila) i upozna sinove iz obitelji, počinju njezini novi problemi. Naime, svih pet Callumovih sinova pravi su Apoloni za kojima uzdišu djevojke. No oni na Ellu gledaju s negodovanjem jer smatraju da se ubacila u njihovu obitelj kako bi se okoristila. Smještaju joj na svakom koraku: u školi sve influencere okrenu protiv nje, kod kuće su grubi i neugodni. Opasnost je stalno u zraku.

Ella bi sigurno propala i pobjegla (više puta pomišlja da zgrabi neku lovu i nestane netragom) da nije borac kakav je. Ona se prvo pokuša prilagoditi i biti tiha, no ubrzo shvati kako ta taktika ne pali kod Royalovih. I tu počinje prava radnja romana. Ella pronalazi snagu u sebi i uzvraća istom mjerom. Pretvorba iz gusjenice u leptira je impresivna te se stvari počinju okretati njoj u korist. I tako sve do trenutka u kojem joj srce osvoji jedan od braće, i to nažalost, onaj najopasniji – ali i najzgodniji.

Ovo je roman koji se čita u dahu. Autorica je odlično odmjerila momente u kojima su ulozi vrlo veliki te ih spojila sa šaljivim epizodama što donose olakšanje i radnju tjeraju naprijed. Likovi su zaokruženi te, iako žive u zemlji meda i mlijeka, imaju svoje tajne koje se otkrivaju u slojevima i tako neprekidno dodaju neki novi i uzbudljivi element zapletu. (Stilus, 99,00 kn)

knjiga

bubble štivo

književnost

roman

Erin Watt

Princeza od papira

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter