Oduvijek vas je zanimala psihologija?

Posjetite Psihofest 9. travnja u Zagrebu


Dina Plevnik Hajduk
04.04.2017.14:20
Posjetite Psihofest 9. travnja u Zagrebu
Press Foto

sažeto

Ulaz na festival potpuno je besplatan, nemojte propustiti tu priliku


Dina Plevnik Hajduk
04.04.2017.14:20

U nedjelju, 9. travnja 2017. na Filozofskom fakultetu u Zagrebu u organizaciji Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, od 11 do 19 sati održat će se četvrti po redu PsihoFest.

Riječ je o festivalu psihologije na kojem će se kroz brojne radionice, predavanja, prezentacije i eksperimente demonstrirati dio ovog fascinantnog znanstvenog područja!

Tijekom PsihoFesta, studenti, asistenti i profesori Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu demonstriraju brojne zanimljive psihologijske fenomene kroz radionice, predavanja, demonstracije, prezentacije i eksperimente. 4. PsihoFest održava se u nedjelju, 09. travnja 2017. godine na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i nadamo se da će svojim programom privući što više posjetitelja kako bi zanimljivi sadržaji o čovjekovom doživljavaju i ponašanju, kao i korisni savjeti za svakodnevni i profesionalni život, poboljšali kvalitetu života što većeg broja ljudi.

Manifestacija je besplatna te namijenjena široj javnosti: učenicima osnovnih i srednjih škola, studentima, odraslima, umirovljenicima - svima koje psihologija zanima.

Kroz čak 63 točke festivala posjetitelji će doznati što ljude tjera na razmišljanje, što na osjećaje i zašto se ponašaju na određeni način.

Na festivalu će gostovati i psiholog Boris Jokić koji će objasniti koliko je lako, odnosno teško upisati vrtić, osnovnu školu, srednju školu i fakultet. Još jedan zanimljiv gost je popularni komičar Ivan Šarić koji će se pridružiti predavanju o psihologiji humora.

"Na ovogodišnjem PsihoFestu za građane smo pripremili skoro 20 različitih predavanja na kojima će imati prilike čuti npr. što psihološka istraživanja kažu o točnosti narodnih izreka, kako razmišljamo o svijetu oko nas, kako se dobro posvađati, gubimo li bitku za djecu s medijima i drugo.Gostuje i poznati psiholog Boris Jokić koji će nam objasniti koliko je lako upisati vrtić, osnovnu školu, srednju školu i fakultet. Imamo i gosta iznenađenja Ivana Šarića koji će nam se pridružiti na predavanju o psihologiji humora. Na nekoj od 20-ak radionica mogu vježbati kako se osloboditi straha od javnog nastupa, kako se zauzeti za sebe i svoja prava, kako se najbolje pripremiti za razgovor za posao, kako bolje organizirati svoje vrijeme i dr. Osim toga, posjetitelji mogu sudjelovati u brojnim testiranjima i eksperimentima, te se slikati kao dio optičke varke, a i pogledati izložbu postera s različitim temama iz psihologije." kažu glasnogovornici.

Festival PsihoFest je okrunjen i jedinim velikim priznanjem – Državnom nagradom za znanost u kategoriji popularizacija znanosti.

ZA ONE KOJI ŽELE ZNATI VIŠE: Otvoren je i novi web portal Psihoskop gdje također možete pronaći sadržaje iz psihologijske znanosti na popularan način! 

Zagreb

psihologija

festival

psihotest

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter