Gdje se možemo prijaviti?

Posao GIF artista zaista postoji i zvuči fantastično!


Dina Plevnik Hajduk
16.05.2017.09:20
Posao GIF artista zaista postoji i zvuči fantastično!
Missguided

sažeto

Jedan od poslova bliže budućnosti leži u popularnim GIF-ovima


Dina Plevnik Hajduk
16.05.2017.09:20

Dok se vi dosađujete na poslu i brojite svaku sekundu do gableca, a zatim glavnog zgoditka - kraja radnog vremena, netko upravo sada radi GIF-ove i za to dobiva odličnu plaću.

Ako ste mislili da sve urnebesne GIF-ove koji iskaču po društvenim mrežama rade ljudi poput vas i nas, u svoje slobodno vrijeme, samo ste djelomično u pravu jer je potražnja za zabavnim "pomičnim sličicama" dovela do kreiranja nove profesije artista za izradu GIF-ova. Usput, ako niste znali GIF je skraćenica od Graphics Interchange Format

Karijera iz snova

Kate Bones jedna je od najtraženijih osoba za izradu GIF-ova u Velikoj Britaniji i do sada je radila kampanje za brendove Nike, Missguided, Baileys i dodjelu nagrada Grammy, piše Marie Claire.

Kako je počela?

Kate je studirala umjetnost, film i video te diplomirala na sveučilištu Wimbledon College of Art. Koristeći izvore s Tumblr-a Kate je izrađivala razne GIF-ove za zabavu, a zatim došla na ideju da bi na taj način mogla pratiti i festivale i koncerte. Kontaktirala je nekoliko važnih organizatora, a njezini GIF-ovi oduševili su i stranicu GIPHY i tako je počela dobivati prve poslove. Prije toga radila je kao dadilja i DJ.

Koji joj je najdraži GIF koji je napravila?

Sjećate se super kampanje brenda Missquided s najkul bakom na svijetu Baddie Winkle? Za atraktivne GIF-ove zaslužna je Kate.

Tumblr

Što je potrebno za izradu GIF-a?

"Ideja! A zatim vam je potrebna kamera ili pametni telefon koji ima mogućnost da ih isproducira".

Važna je i mirna ruka i oko za detalje, naglašava Kate.

Koja je najbolja poza kad se snima GIF?

"Neka pri kojoj se možete izraziti. Ništa ne može nadmašiti poljubac u kameru i kawaii pozu prstima. I potrudite se da podloga bude što jednostavnija."

Tumblr

Kako Kate predviđa povijest GIF-ova?

"GIF je stari format koji doživljava renesansu. Trenutno je neoznačeni teritorij, no vjerujem da je to savršen vizualni medij za društvene mreže. Ima veliki potencijal u oglašavanju, umjetnosti, dokumentiranju..."

društvene mreže

GIF

posao budućnosti

GIF artist

Kate Bones

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter