Najraznovrsniji festival u Hrvatskoj

Počinje 21. Špancirfest - ovo je pet razloga zašto je on najbolji način oproštaja od ljeta


PR
22.08.2019.09:20
Počinje 21. Špancirfest - ovo je pet razloga zašto je on najbolji način oproštaja od ljeta
Promo

sažeto

Uskoro nas očekuje 21. izdanje varaždinskog Špancirfesta, koji traje od 23. kolovoza do 1. rujna


PR
22.08.2019.09:20

U petak 23. kolovoza počinje 21. Špancirfest - najveći, najpopularniji i najraznovrsniji festival u Hrvatskoj. U punih deset dana trajanja, sve do nedjelje 1. rujna, Špancirfest će posjetiteljima pružiti gotovo 500 različitih programa: koncerata, uličnih performansa, predstava, sadržaja za djecu, radionica, instalacija i drugih sadržaja koji ga čine nezaobilaznim odredištem za hedonistički oproštaj od ljeta. Postoji mnogo razloga zašto se Špancirfest ne propušta, a mi vam donosimo pet najvažnijih!

Koncerti, koncerti, koncerti, koncerti

Čak četiri pozornice smještene na najljepše lokacije u varaždinskoj povijesnoj jezgri u deset dana donose četrdesetak koncerata stranih, domaćih i regionalnih izvođača u rasponu od world-musica, hip-hopa, rocka, popa do tradicijske glazbe, a svi, osim četiri ekskluzivna na pozornici kod Vile Bedeković, potpuno su besplatni.

Promo

PAN pozornica kod Starog grada, KVART pozornica u njezinoj blizini, pozornica na Korzu te već spomenuta romantična Vila Bedeković zadovoljit će svaki glazbeni ukus, a popis imena zaista je dugačak i raskošan: Gypsy Kings by Baliardo, Dzambo Agusevi Orchestra, Krankšvester, Vojko V, Rambo Amadeus, Gustafi, Goran Bare i Majke, Elemental, Meritas, Tony Cetinski, Ginger, Jonathan, Adastra, High 5, Jam Ritual, Ivana Galić, Jed Becker’s Group i Elvis Stanić, Commi Balde & Karia Kela Band, Sowas, Dixieland Čakovec, Neki to vole vruće, Radio aktiv, Detour, Kandžija, Antun Stašić & Maestro Orchestra, ABOP, Mayales, Ricardo Luque & Amigos, Silente.

Romantična pozornica kod Vile Bedeković

Vila Bedeković jedna je od najljepših i najromantičnijih pozornica u Hrvatskoj, a njezin program, jedini za koji se naplaćuju ulaznice, svake je godine poseban, ekskluzivan i inspirativan, kako za umjetnike koji na njoj nastupaju, tako i za publiku. Kao i do sada, Vila Bedeković će ugostiti ekskluzivne, za ovu priliku posebno pripremljene koncerte i probrane kazališne hit-komedije.

Promo

Glazbeni sladokusci doći će na svoje koncertima Bože Vreće i The Frajli prvog odnosno Tomislava Mužeka & Tria te Četiri tenora i Tamburaškog ansambla Centra tradicijske kulture drugog festivalskog vikenda. Ljubitelji smijeha moći će u nedjelju i danima tjedna uživati gledajući hit predstave: “Pod hitno na hitnu” Kerekesh teatra, “Ništa ljubav, samo sex” i “Samo preko njega mrtvog” Lude kuće iz Zagreba, “Šta me snađe” popularne Anđelke Prpić, “Bogi Ivač znova” HNK-a u Varaždinu te “Kako je počeo rat na mom otoku” GK Gavella i HNK u Šibeniku.

Jedinstvena atmosfera

Tajna uspjeha Špancirfesta značajnim dijelom leži i u sljubljenosti festivala, svih njegovih raznolikih programa s predivnim Varaždinom čija šarena pročelja palača, ukrašene ulice, trgovi i parkovi stvaraju nezamjenjivu kulisu za sve što se na njima događa.

Promo

Špancirfest živi na otvorenome, on je započeo kao ulični festival, a taj je duh uvelike zadržao i do danas. Najzanimljiviji europski ulični performeri, ulični glazbenici, hodajući bendovi, nevjerojatno raskošna ponuda iz živo obojenih kućica i ukrašenih štandova, okusi, mirisi i zvukovi festivalske vreve i pulsirajuće mnoštvo od preko 200 tisuća posjetitelja tvore jedinstvenu atmosferu bez premca i koja vas, nakon što joj se jednom prepustite, više ne napušta.

Oaza kreativnosti

Kreativnica u Uskoj ulici posvećena dizajnu, Umjetnička ulica posvećena slikarima, kiparima i crtačima, kreativne radionice za klince u Parku kreative, Universe show na Kapucinskom trgu, program KVART osmišljen od mladih za mlade i bezbrojni izlagači koji posjetiteljima nude svoje rukotvorine, suvenire ili umjetnička djela čine Špancirfest i najvećim festivalom umjetnosti u Hrvatskoj.

Promo

Špancirfest posebno pazi na programe za djecu pa su osim Parka kreative tu i nadaleko poznati Vindiland, veliki zabavni park, ali i brojni drugi sadržaji primjereni djeci svih uzrasta koji ispunjavaju ulice Varaždina.

Hedonizam i zabava

Vinski grad, kokteli, ginovi, slani ili slatki, tradicionalni ili moderni zalogaji, noćni party program u Zoni Stari grad, klupska atmosfera Trga Miljenka Stančića, brojni barovi i mnoštvo ljudi željnih opuštanja i užitka Špancirfest čini i velikim party odredištem.

Promo

Varaždin u deset dana festivala živi punim plućima, a ta se party energija prenosi na sve one koji se od ljeta odluče oprostiti na Špancirfestu.

Špancirfest

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter