bubble štivo

Pet izvrsnih knjiga koje morate zgrabiti u ožujku


100posto
18.03.2019.10:40
Pet izvrsnih knjiga koje morate zgrabiti u ožujku
iStock

sažeto

Ne propustite odlično štivo ovog mjeseca


100posto
18.03.2019.10:40

Proljeće nam je iza ugla, a domaći izdavači sve više objavljuju najnovije svjetske hitove. Donosimo vam pet knjiga koje morate imati na svojim policama ovog ožujka.

Šest vrana - Leigh Bardugo

Ketterdam. Užurbano središte međunarodne trgovine u kojem je za određenu cijenu moguće doći baš do svega – a to nitko ne zna bolje od zločinačkog čuda od djeteta Kaza Brekkera. Kazu se ukaže prilika da izvede smrtonosnu pljačku zahvaljujući kojoj bi se mogao suludo obogatiti. Ali akciju ne može izvesti sam, stoga mora okupiti pomagače.

Promo

Jedan osuđenik koji se silno želi osvetiti. Jedan vrhunski strijelac koji ne može odustati od oklade. Jedan bjegunac iz povlaštene obitelji. Jedna špijunka poznata pod imenom Prikaza. Jedna Srceparateljica koja zahvaljujući magiji preživljava u slamovima. Jedan lopov nadaren za bježanje iz nemogućih situacija. Kazova ekipa možda je jedina sila koja se može ispriječiti između poznatog svijeta i potpunog uništenja – osim ako se njezini pripadnici prvo međusobno ne pobiju.

Nešto je u vodi - Catharine Steadman

Erin je redateljica nadomak važnom profesionalnom uspjehu; Mark je naočit investicijski bankar pred kojim je svijetla budućnost. Doima se da imaju sve, a tada Mark izgubi posao i u njihovu savršenom životu počnu se pojavljivati pukotine. Ali, oni su odlučili uspjeti. Rezerviraju bračno putovanje iz snova i vjeruju da će se sve srediti – naposljetku, imaju jedno drugo.

Promo

Na tropskom otoku Bora Bori Mark odvodi Erin na ronjenje. Mark je s njom – ona zna da će je on čuvati. Sve će biti u redu. Sve dok ne pronađu nešto u vodi. Torbu punu novca. Erin i Mark odlučuju zadržati svoje otkriće u tajnosti – naposljetku, ako nitko drugi to ne zna, kome bi naudili? Njihova odluka pokrenut će razoran niz događaja… koji će ugroziti sve do čega im je stalo

Kuća špijuna - Daniel Silva

Teroristi Islamske države ponovno za sobom ostavljaju krvavi trag. Ovaj je put njihova meta blještavi londonski West End. Napad je obilježen briljantnim planiranjem i tajnovitošću, ali ipak s jednom slabom točkom: francusko-marokanskim uličnim kriminalcem koji je za napad nabavio automatske puške. Taj trag Gabriela Allona i njegov tim operativaca odvodi na jug Francuske, do pozlaćenog praga vile Jeana-Luca Martela i Olivije Watson.

Promo

Lijepa britanska bivša manekenka, Olivia, pokušava se činiti slijepom na činjenicu da je pravi izvor Martelova neizmjernog bogatstva zapravo trgovina drogom. A Martel jednako tako okreće glavu od spoznaje da posluje s čovjekom čiji je cilj potpuno razaranje Zapada. Njih će dvoje pod Gabrielovim vještim vodstvom postati neočekivani par junaka u globalnom ratu protiv terorizma i njegova glavnog planera, tajnovitog Saladina... Napeta priča brzo se prebacuje s glamura Saint-Tropeza do pijeska Casablance i egzotičnog Maroka te, napokon, do elektricitetom nabijenog vrhunca koji će čitatelje ostaviti bez daha dugo nakon što okrenu posljednju stranicu knjige.

Potjera - Elle Kennedy

Svaki opis knjige je drugačiji, a ovaj je u prvom licu da vas što bolje zaintrigira. Svi kažu da se suprotnosti privlače. I očito imaju pravo, jer ne postoji logičan razlog zašto mi je Colin Fitzgerald toliko napet. Inače se ne palim na tetovirane štrebersko-sportske tipove koji jednako vole igrati i videoigre i hokej, a mene smatraju površnom. Fitzovo ograničeno mišljenje o meni prvi je razlog zašto mi se taj tip ne bi trebao sviđati. Drugi je njegovo prijateljstvo s mojim bratom.

Promo

A tu je i činjenica da se njegov najbolji prijatelj zatreskao u mene. I moje useljenje u njihovu kuću. Aha, nisam spomenula da smo cimeri? No to valjda nije ni bitno. Fitzy mi je jasno dao do znanja da nije zainteresiran za mene, iako bi iskre koje frcaju među nama mogle izazvati požar u našoj kući. Ja nikad nisam trčala za frajerima i ne kanim to ni početi. Imam već dovoljno problema s novim faksom, ljigavim profesorom i nesigurnom budućnošću. Ali ako se moj seksi cimer opameti i shvati što propušta... Zna gdje me može pronaći.

Lagom: Švedsko umijeće uravnotežena života - Linnea Dunne

Lagom je novi skandinavski životni trend koji se munjevito širi svijetom! U ovoj predivno ilustriranoj knjizi pronaći ćete sve informacije o ovom revolucionarnom pristupu životu. On podrazumijeva održavanje ravnoteže koji je doseglo savršenstvo, a počiva na nizu pravila društvenog ponašanja. Međutim, lagom ne ograničava ni u kojem pogledu; štoviše, otvorenog je karaktera i promiče ideju da je „baš kako treba“ posve prihvatljivo rješenje, a sve više od toga čisti gubitak vremena.

Promo

Najvažnije je, međutim, da u svojoj biti počiva na nesebičnosti i vjerovanju u odgovornost i opće dobro. Živite na lagom način i: poboljšajte ravnotežu poslovnog i privatnog života, postanite svjesniji potrošač i ne štetite okolišu, njegujte bliske veze s voljenim osobama, uživajte u dobroj hrani kako to samo Šveđani znaju, uživajte u zdravoj tjelovježbi u prirodi i živite sretnijim i uravnoteženijim životom.

knjige

bubble štivo

čitanje knjiga

preporuke knjiga

newsletter

Prijavite se na Newsletter