Mljeveno meso nezaobilazan je dio svakodnevnih jela koje pripremamo i često se nalazi na našem stolu, No, kako stručnjaci ističu prilikom njegove pripreme većina nas, nesvjesno, radi neke pogreške koje kvare okus jelu, a koje je vrlo lako izbjeći.
Jedna od važnih stvari jest da ne zamrzavamo mljeveno meso u originalnom pakiranju. Naime, pakiranje iz prodavaonice je pretanko da bi meso zaštitilo od ekstremno niskih temperatura te umjesto toga meso treba prepakirati u aluminijsku foliju i tek onda staviti ga u deblju plastičnu vreću i onda u zamrzivač.
Ne koristite mikrovalnu
Iako smo često u stisci s vremenom i zaboravimo odmrznuti meso pa se poslužimo mikrovalnom, to je jako loše rješenje, upozoravaju stručnjaci. Mikrovalna će naime početi kuhati površinski sloj mljevenog mesa i očvrsnuti će ga, prije nego što se meso do kraja odmrzne. Stoga meso uvijek treba odleđivati na prirodan način.
Ne perite meso
Maksimalan ukus i karamelizaciju mesa postići ćemo ako odmrznuto meso stavimo na vruću tavu u koji smo dodali žlicu ulja ili maslaca. Ne treba ga stavljati u hladnu tavu jer će se zalijepiti za dno.
Neki imaju običaj prije kuhanja isprati mesom a to je pogreška. Ispiranje mesa prije kuhanja ne uklanja bakterije s njegove površine, a ispiranje nakon termičke obrade uklanja sav okus. Zato, poručuju stručnjaci, to ne radite.