MALE TAJNE FENOMENALNOG IZGLEDA

Ovo su najčešće pogreške u šminkanju koje trebate izbjeći


Iris Hazler
19.04.2018.09:30
Ovo su najčešće pogreške u šminkanju koje trebate izbjeći
iStock

sažeto

Uz brojne tutoriale i iskustvo, neke make up pogreške su i dalje sveprisutne


Iris Hazler
19.04.2018.09:30

Tko radi taj i griješi, a jednako vrijedi i za šminkanje. Iako je najbitnije da imate kvalitetne proizvode koje stavljate na svoju kožu, jednako je bitno i kako se šminkate. A ovo su neke od najčešćih make up pogrešaka koje se ponavljaju već godinama.

Pogrešna nijansa pudera

Savršeno našminkane oči i usne padaju u vodu ako fulate s puderom. Najčešća pogreška je korištenje istog pudera čitave godine, jer je poznato kako se s godišnjim dobima mijenja i naša koža. Zimi je koža svjetlija i logično je da vam treba svjetliji puder kako bi izbjegli dramatičnu razliku između lica i vrata. Već u proljeće nas sunce krene obasjavati pa je potrebno i prilagoditi nijansu pudera svojoj boji tena. Mali trik jest da uvijek isprobavate puder na vratu kako biste pogodili savršenu boju pudera, a kod šminkanja također lagano pređite i po vratu.

Previše slojeva maskare

Recept je jednostavan – uvijte trepavice uvijačem, nanesite dva sloja maskare te ih posebnom četkicom dodatno raščešljajte. Efekt paukovih nožica možda je trendi u modnim editorialima, ali slijepljene trepavice pune gredica nikako ne odaju seksi look.

Prevelika količina rumenila

Iako je rumenilo oružje koje nam može dati fantastičan look i prirodan izgled, ako pretjerate s količinom, dobit ćete klaunovski look. A svi smo gledali IT, zar ne? Ako je rumenilo koje koristite iznimno pigmentirano, radije nanesite manju količinu i po potrebi ga nadogradite. Najbitnija stavka je da rumenilo dobro stopite s ostatkom lica blendanjem kako bi izbjegli ''flekavost'' i ne bi imali grube linije rumenila po licu.

Previše svega

Kim Kardashian look i dalje ne jenjava na popularnosti, ali svakako nije najbolja opcija za odlazak na posao ili na predavanje. Ovdje govorimo o dramatičnim Instagram obrvama, konturiranju, rumenilu, naglašavanju highlighterom, umjetnim trepavicama i jako naglašenim usnama. Prilagodite svoj make up prigodi, poslu ili izlasku i nemojte zaboraviti da je u stvarnom životu manje ipak više.

ljepota

beauty

make up

šminka

make up pogreške

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter