PREMA LONELY PLANETU

Ovo je pet najboljih destinacija za putovanja u 2018. godini


Iris Hazler
26.10.2017.19:20
Ovo je pet najboljih destinacija za putovanja u 2018. godini
iStock

sažeto

Planiranje godišnjeg za iduću godinu možda vam se trenutno čini kao predaleka budućnost, ali Lonely Planet je već dao svojih 5 svjetskih destinacija


Iris Hazler
26.10.2017.19:20

Svake godine jedan od najuglednijih brendova po pitanju putovanja objavljuje predviđanja o zemljama, gradovima i regijama diljem svijeta koje će biti veliki hit. Ove godine su na popisu bili Azori, Portugal i Cape Town koji su postali fantastične destinacije, a za 2018. godinu predviđanja su iduća.

Belfast i obala Causeway, Sjeverna Irska

Od epskih krajolika do nevjerojatnih hotela i ukletih brodova pa sve do dobre hrane, Belfast i obala Causeway obiluju atrakcijama.

iStock

Belfast, grad koji ima nevjerojatnu energiju i arhitekturu. Stara brodogradilišta, viktorijska arhitektura i spomenik Titanic Belfast osiguravaju da ne zaboravite na povijest. Na sjeverozapadu se nalazi obala Causeway, koja očarava krajolikom od crnog bazalta i bijele krede, dodatno ispunjeni nevjerojatnim mitovima i starim legendama.

iStock

Možete uživati u nevjerojatnim morskim plodovima, kultnom pivu te otkriti lokacije sa snimanja serije ''Game Of Thrones'' i hodati po drevnim, kako legenda kaže, otiscima divova.

Aljaska, SAD

Mješavina nevjerojatnog životinjskog i biljnog svijeta s krajolikom koji oduzima dah, dobitna su kombinacija, a Aljaska zadovoljava svaku žeđ za avanturom.

iStock

Gdje drugdje možete provesti 20-satni ljetni dan u borbi sa snijegom u planinama, susresti grizlija ili hodati zlatnim putevima put Klondike? Zbog povećanih avionskih veza s mnogim sjevernoameričkim i europskim gradovima, do Aljaske nikada nije bilo lakše doći. Nedavno su vodeće agencije za krstarenje najavile proširene kapacitete, veće brodove i veću raznolikost za putnike.

iStock

Za ljubitelje prirode, organizirane su ekspedicije koje vam omogućuju da uživo vidite ćelave orlove, grbave kitove te nevjerojatne ledenjake i fjordove.

Julijske Alpe, Slovenija

Naša susjedna država nudi savršen odmor za kojeg treba samo par sati putovanja automobilom.

iStock

Julijske Alpe nude planinsko blaženstvo s obzirom na to da je više od dvije trećine regije zaštićeno mandatom Triglavskog nacionalnog parka. Planinarenje, alpinizam, penjanje po stijenama, ali i lagane šetnje i uživanje u širokoj gastronomskoj ponudi samo su neki od faktora koji su primamljivi ljubiteljima putovanja i doživljaju koji se pamti.

iStock

Kranjska Gora za skijanje ili planinarske ekspedicije, Bled za romantičan vikend i opuštanje te mnogo neistraženih sela koja samo čekaju vaš posjet.

Languedoc-Roussillon, Francuska

Čarolije južne Francuske su mnogobrojne i raznovrsne: bijele plaže, plavo more, tradicionalne tržnice, brežuljci prekriveni makijom.

iStock

Do sada su Provansa i Azurna obala bile u prvom planu, ali manje poznata regija Languedoc-Roussillon napokon je dobila pozornost kakvu i zaslužuje.

iStock

Fantastična gastronomska ponuda, neka od najboljih svjetskih vina te velika kulturna ponuda idealna su opcija za sve ljubitelje opuštenog hedonizma.

Poluotok Kii, Japan

Putovanje u Japan je sve popularnije.

iStock

Broj posjetitelja udvostručio se u posljednje tri godine i predviđa se samo dodatno povećanje gostiju željnih kulture. Poluotok Kii, koji se spušta u Tihi ocean na jugu velikih turističkih atrakcija Kyota i Osake, nudi neke od najljepših atrakcija u Japanu.

iStock

Shintō svetišta i budistički hramovi, nevjerojatan prirodni krajolik i vruće izvori, tradicionalna kultura i suvremena praktičnost - ali bez gužve.

Francuska

japan

Slovenija

Irska

putovanja

bubble putovanja

put

Aljaska

Belfast

Obala Causeway

Julijske Alpe

Languedoc-Roussillon

Poluotoko Kii

Lonely Planet

top destinacije

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter