bubble štivo

Ove tri knjige uljepšat će vam prve dane svibnja


100posto
01.05.2019.18:00
Ove tri knjige uljepšat će vam prve dane svibnja
iStock

sažeto

Nećete ih htjeti ispustiti iz ruke - evo naših novih književnih prijedloga


100posto
01.05.2019.18:00

Vikend je ispred nas, a bilo da ste jedni od sretnika koji su spojili Praznik rada ili ipak morate odraditi ta dva dana, uljepšajte si prve svibnja odličnim knjigama. Zaslužili ste, to je sigurno. A mi smo izabrali tri knjige koje nećete htjeti ispustiti iz ruke, gdje god provodili ove proljetne dane. Uživajte!

Planina straha - Agustín Martínez

Dvije jedanaestogodišnje djevojčice, Ana i Lucía, nestale su na povratku iz škole u Monteperdidu, izoliranom selu okruženom surovom prirodom u brdovitim Pirenejima. Nakon opsežne potrage i neuspješnih pokušaja lokalne policije u pronalaženju bilo kakvog traga, slučaj nije riješen, a stanovnici mjesta i dalje su obilježeni tragedijom.

Promo

Pet godina poslije dogodila se prometna nesreća – u klancu nedaleko od Monteperdida pronađena je Ana kao putnica u slupanom automobilu i s ozbiljnim ozljedama glave. Započinje utrka s vremenom u spašavanju Lucíje, druge nestale djevojčice. U mjesto stižu mlada policijska inspektorica Sara Campos i njezin šef Santiago Baín kako bi pomogli lokalnoj policiji, a slučaj nestalih djevojčica ponovno se otvara. Tko je nastradali muškarac koji je upravljao autom u kojem je pronađena Ana i je li on oteo djevojčice? A što je s Lucíjom? Odgovori na ova pitanja skrivaju užasne događaje koje će neki stanovnici Monteperdida grčevito pokušavati zadržati u tajnosti.

Smrtonosno bijelo - Robert Galbraith

Dosad najopsežniji roman Roberta Galbraitha, "Smrtonosno bijelo" u isti je mah napet krimić i uzbudljiv novi nastavak priče o Cormoranu Strikeu i Robin Ellacott. Posjet Billyja, poremećenog mladića koji nahrupi u njegov ured i zatraži pomoć u istraživanju zločina za koji misli da mu je svjedočio kao dijete, duboko uznemiri privatnog istražitelja Cormorana Strikea. Iako je Billy očito psihički bolestan i ne sjeća se mnogih, konkretnih pojedinosti, nešto u njemu i njegovoj priči doima se iskrenim.

Promo

Ali prije nego što mu Strike uspije postaviti ijedno pitanje, Billy panično pobjegne. Nastojeći dokučiti srž Billyjeve priče, Strike i Robin Ellacott – nekad njegova pomoćnica, a sad partnerica u agenciji – kreću vijugavim putem koji ih vodi kroz sporedne londonske uličice u tajnovito unutarnje svetište Parlamenta i lijepu, ali zlokobnu vlastelinsku kuću u engleskom selu. Tijekom te labirintske istrage, Strikeov život daleko je od jednostavnog: njegova nova slava kao privatnog detektiva znači da više ne može raditi iza kulisa kao nekoć. Osim toga, njegov odnos s bivšom pomoćnicom složeniji je nego ikad – Robin mu je sad neprocjenjiva u poslu, ali njihov privatni odnos je znatno zamršeniji.

U krvi i kostima - Nora Roberts

Uzbudljivi nastavak priče o borbi dobra i zla jedne od omiljenih i najprodavanijih autorica svijeta. Rekli su da je virus dokrajčio svijet. Ali učinila je to magija, crna poput ponoći bez mjesečine…Obitelj Fallon Swift vodi siguran život prosječne obitelji, zauzete svakodnevnim obavezama i ritualima. Privilegirana su obitelj jer svijet koji okružuje njihovu mirnu farmu odavno je potonuo u kaos. Sigurni punktovi gotovo i ne postoje. Fallon će uskoro napuniti trinaest godina. Jedva je svjesna svijeta koji je nekoć postojao, svijeta prije bolesti koja je odnijela milijarde.

Promo

U društvu u kojem okrutni pojedinci i grupe žive za to da nanesu zlo, putovanje je postalo nemoguća misija. Ljudi poput Fallon, obdareni posebnim sposobnostima, postali su lovina. Ali došlo je vrijeme kad identitet Jedinstvene više ne može ostati tajna... U krvi i kostima drugi je nastavak distopijske trilogije Kronike o Jedinstvenoj kojom je Nora Roberts oduševila svoje čitatelje.

knjige

bubble štivo

čitanje knjiga

newsletter

Prijavite se na Newsletter