Trik je u detaljima

Osam jeftinih načina da priredite tulum o kojem će svi pričati


100posto
19.11.2018.15:00
Osam jeftinih načina da priredite tulum o kojem će svi pričati
iStock

sažeto

Želite ostaviti dobar dojam i zabaviti se s prijateljima, ali budžer vam je ograničen, proučite ove savjete


100posto
19.11.2018.15:00

Želite prirediti tulum za pamćenje, a ne želite založiti bubreg i iduća tri mjeseca živjeti na kruhu i vodi? Donosimo vam osam jako praktičnih savjeta kako učiniti upravo to, frendovima napraviti feštu za pamćenje, trenutke koje ćete ovjekovječiti i objaviti na Instagramu, Snapchatu i Facebooku... Ali da ne potrošite ogromnu količinu love na sitnice. Donosimo savjete za izračunavanje količine hrane i pića po gostu, kako urediti prostor, kako nabaviti jftiniju cugu, što ponuditi gostima da jedu i piju.

1. Odredite svoj limit

Morate znati koliko maksimalno možete i želite potrošiti. Odlučite koliko novaca dajete za tulum. Do kraja ovog članka vidjet ćete kako da izračunate tu cifru, u nju ulazi cijena pića, hrane po gostu i dekoracije. Je li vam premašilo budžet? Malo srežite listu gostiju, ili regrutirajte dobrog frenda / frendicu da budu suorganizatori i da podijelite trošak.

2. Tulum priredite doma

Barovi često znaju naplatiti rezervacije ili odrediti minimum pića koliko se mora popiti (ne hvala). Ako želite tulum podići na višu razinu, iako slavite doma, angažirajte nekog poznanika da poslužuje piće.

3. Pametno odaberite vrijeme

Nešto za grickanje i piće koje se obično servira kao happy-hour je jeftinija opcija nego pripremanje cjelovitog obroka / večere. Što se količine tiče planirajte tri zalogaja po osobi. Pripremite jednu stvar koja se peče u pećnici, kao na primjer pogača, uz to platu narezaka i sireva i možda hummus ili neki drugi namaz, povrće ili masline.

4. Imajte kontrolu nad pozivima

Uz društvene mreže elegantno možete pozvati isključivo onoga koga želite, a da se ne zamarate papirnatim pozivima ili zvanjem telefonom. Zamolite goste da vam odgovore dolaze li ili ne, da znate izračunati potrebe količine hrane i pića. Postavite da se javno vide odgovori, jer će to podići broj onih koji će se odazvati i doći. Naglasite gostima da nema padobranaca uz suptilan hint: 'Bolje polovice dobrodošle!' Tako pristojno dajete do znanja da ne dovode nasumične prijatelje.

5. Bez koktela, molim

Ako je prioritet ušteda, vjerojatno i sami znate da hrpa žestica i sirupa potrebna za koktele i - puno košta. Uštedjet ćete ako ćete imati jedno omiljeno piće (ili jedno po domaćinu ako vas je više). Računajte da ćete morati i kupiti neke dodatke zbog gostiju - poput limuna, limeta ili mineralne vode. Najjeftinija opcija je da poslužujete samo pivo i vino. Kako god računajte da je 'potrošnja' jedno do dva pića po gostu na sat. A opskrbite se i gaziranim pićima, sokovima i mineralnom vodom. Kako bi gosti mogli malo i predahnuti od opijanja.

6. Dodatna uštedite na cugi

Opskrbu napravite u nekom od diskonta, a već i sami znate da kupovanje većih količina donosi ukupnu uštedu. Pratite i akcije na kojima fina vina ili dobre craft pive znaju biti na velikom sniženju. Tako ćete svoju ponudu pića dignuti za nekoliko razina, a da ne bankrotirate.

7. Ulickajte prostor

Znamo da dobra glazba i dovoljno cuge znači 90 posto tuluma. Ali ako želite osvojiti i onih 10 posto, oduševiti goste i natjerati ih da snime hrpu super lijepih fotki koje će onda objaviti na društvenim mrežama i vinuti vas u legendu domaćina - onda morate malo i srediti prostor. Ne morate opeglati karticu nabaviti skupe balone i čudesa, iskoristite ono što već imate doma. Svijeće, lampice za bor na zidovima/prozorima ili na drveću ako ste odlučili slaviti vani stvorit će svečani ugođaj. Isto tako nekoliko buketa cvijeća raspoređenih po stolovima i policama dat će do znanja gostima da su došli slaviti i da ste se potrudili.

8. Dajte prijateljima da pomognu

Znate ono kada vas gosti pitaju mogu li što donijeti pa onda po navici kažete 'Donesi samo sebe!', e pa to je krivo. Pravi odgovor bi uključivao alkohol. I budite specifični, na primjer 'Molim te donesi bocu vina kojeg najviše voliš'.

Party crashers upadaju na tvoj tulum i donose super nagrade!

Ako radiš tulum ove subote i želiš se pobrinuti da se o njemu još dugo priča, uključi se u naš party natječaj i zagarantiraj sebi i svojoj ekipi ludu zabavu!

Prijavi svoj tulum, pokaži nam jesi li party princess ili party animal i iznenadi sve ovom super nagradom – Sensation energy ekipa će crashati tvoj party, nagraditi sve s poklonima i paketima proizvoda te energizirati vaše druženje!

Natječaj se odvija kroz četiri tjedna kruga i možeš sudjelovati u svakom od njih! Prijaviti se možeš svaki tjedan od ponedjeljka u 10 sati do petka u 10 sati, imena dobitnika ćemo objaviti u petak u 11 sati u našem Party specijalu, a već dan nakon, u subotu iza 20 sati, ti dolazimo na tulum! Posljednji krug prijava završava u petak 14. prosinca.

Prijavi se popunjavanjem obrasca svojim osobnim podacima kako bismo te mogli kontaktirati u slučaju dobitka, odgovori kreativno na nagradno pitanje, a naš party žiri će odabrati najkreativnije među vama. Sretno!

*U natječaju mogu sudjelovati samo osobe starije od 18 godina, a nagrada se odnosi samo na tulume na području Zagreba.

zabava

tulum

Party Crashers

newsletter

Prijavite se na Newsletter