PUTOVANJE IZ SNOVA

Olakšajte svojoj maci vožnju i putovanje automobilom


Iris Hazler
01.09.2017.15:25
Olakšajte svojoj maci vožnju i putovanje automobilom
Profimeida

sažeto

Mačke nisu ljubiteljice promjene okoline i stoga je bitno odmalena naučiti ih na putovanja


Iris Hazler
01.09.2017.15:25

Dobro je poznato da mačke ne vole putovanja jer ne vole mijenjati životni prostor, a sklone su i mučninama, pa mučno postaje i vlasnicima kada moraju slušati glasne mačje žalopojke, piše njemačka agencija za dobrobit životinja nudeći savjete kako vožnju automobilom ipak učiniti podnošljivom.

Za početak, mačku nije lako nagovoriti da uđe u prijenosnu torbu ili kavez, a kada to vlasniku konačno uspije mačka će se toliko glasno žaliti da će lako moguće vlasnika i rasplakati.

Zato agencija Deutsche Tierschutzverband savjetuje da se mačke, dok su još malene, počnu navikavati na ulazak u prijenosnu torbu. Kada mačić prvi put uđe u torbu ili kavez, ako se osjeća smireno, valja nakratko zatvoriti vrata, a kada mačić izađe svakako je potrebno nagraditi ga grickalicom.

Taj proces treba ponavljati postupno povećavajući duljinu boravka iza zatvorenih vrata kaveza/torbe.  Po svakom izlasku mačića trebate obavezno nagraditi.

Mačke imaju odličan njuh i upravo to može pomoći pri vožnji automobilom. Da bi vlasnik smirio mačku trebao bi njezinu dekicu položenu na dno kaveza/torbe namirisati posebnim sprejem za smirenje. To sredstvo sadrži umjetne feromone koji pomažu mački da se opusti.

Facijalni feromoni koje mačka prirodno proizvodi luče se žlijezdama u njezinoj glavi i služe za obilježavanje poznatog teritorija što čini trljanjem glave o stvari.

životinje

kućni ljubimci

mačka

vožnja

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter