ZA SVE POSPANCE

Odličan trik Victorije Beckham koji funkcionira bolje od šalice kave


Iris Hazler
15.10.2017.11:55
Odličan trik Victorije Beckham koji funkcionira bolje od šalice kave
Profimedia

sažeto

Pomisao na izlazak iz toplog kreveta pod ledeni tuš dodatno vam budi želju za navlačenjem još dodatne tri dekice, ali nakon prvih nekoliko dana šoka, naviknuti ćete se na ovakav režim


Iris Hazler
15.10.2017.11:55

Znate onaj osjećaj kada se trebate ustati iz kreveta, ali toliko vam se ne da razmišljate treba li dati otkaz i spavati ostatak života ili se napokon prisiliti izgmizati iz topline kreveta? Mi ga isto znamo, bez brige. Manjak energije i pospanost ipak možete srediti u samo 90 sekundi, tako bar tvrdi dizajnerica Victoria Beckham koja je otkrila svoju tajnu uspješnog početka dana.

Naime, znanstvenici tvrde kako je tuširanje s toplom vodom faktor koji nas dovodi do umora i problema sa spavanjem te savjetuju kako se prvo 30 sekundi trebate tuširati s hladnom vodom, zatim 30 sekundi s toplom i završite ponovno s 30 sekundi hladne vode.

Da, znamo, pomisao na izlazak iz toplog kreveta pod ledeni tuš dodatno vam budi želju za navlačenje još dodatne tri dekice, ali nakon prvih nekoliko dana šoka, naviknuti ćete se na ovakav režim. Kombinacija hladno-toplo-hladno širi kapilare i ubrzava cirkulaciju, što znači da će automatski probuditi vaše tijelo i um.

Ujedno, odlično djeluje i na imunološki sustav, a kako su nam stigli dani viroza i prehlada, zar postoji bolji i jeftiniji način od ovoga?

spavanje

Victoria Beckham

tuširanje

razbuđivanje

hladna voda

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter