Kolekcija 'Respect'

Oda hip hopu osamdesetih na reviji Marca Jacobsa


Iris Hazler
17.02.2017.09:50
Oda hip hopu osamdesetih na reviji Marca Jacobsa
Profimedia

sažeto

Neosporna je činjenica kako Marc Jacobs inspiracije svojih kolekcija uzima iznimno ozbiljno i posvećuje im se do kraja, a tako je bilo i na jučerašnjoj reviji New York Fashion Weeka 


Iris Hazler
17.02.2017.09:50

"Kolekcija je znak poštovanja generaciji koja će zauvijek ostati temelj kulture street stylea''.

Profimedia

Naravno, radi se o hip hop generaciji, ultimativnih autsajdera koji su uspjeli preoblikovati mainstream modni izričaj i prilagoditi ga sebi.

Profimedia

Revija je nazvana "Respect" čime je dobila i političku težinu s obzirom na to što se trenutno događa u SAD-u i na ulicama velikih gradova. Kolekcija je obilovala bezvremenskim modnim elementima koji su esencija hip hop kulture poput kožnih jakni s ovčjom vunom, oversized hoodieja, dolčevita i hlača šireg kroja ravnog pada, a Jacobs ni ovoga puta nije odolio krznenim detaljima na jaknama i kaputima.

Profimedia

Također su se kroz kolekciju pojavljivali karirani i pepita uzorak na hlačama, kaputima i vestama, a najviše pažnje i komentara su izazvala glomazne kape te zlatni komadi nakita. Kožne torbe u zagasitim smeđim nijansama idealno su se nadovezale uz zemljane nijanse koje su prevladavale kolekcijom, osim nekoliko detalja poput kričavo crvene trenirke i žutih jakni i kaputića.

Profimedia

Dakako, sama prezentacija kolekcije izazvala je brojne reakcije jer je, iako inspirirana hip hopom, protekla u potpunoj tišini, iznimno se pazilo na zabranu fotografiranja i snimanje revije što je uključivalo i ban objava na društvenim mrežama. Reakcije su bile diskutabilne, ali činjenica je da je Jacobs i tom stavkom htio svoju publiku vratiti u to zlatno doba hip hopa kada je jedina tehnologija bio ogroman boombox iz kojeg je treštala rap glazba.

Profimedia

Nakon revije, modeli su prošetali ulicom gdje ih je fotografirao jedan od pionira street style fotografije, Joel Meyerowitz, čime se savršeno zaokružio jedan izniman modni događaj koji je ujedinio slavlje i odnos Jacobsa i njegovog New Yorka.

Profimedia

Profimedia

Profimedia

Profimedia

Profimedia

Profimedia

Profimedia

moda

hip hop

hlače

kaputi

krzno

NYFW

trenirka

New York Fashion Week

fashion week

kape

Marc Jacobs

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter