Genijalan trik rješava najveću gnjavažu

Od sada svako kuhano jaje ogulite s lakoćom, tajna je u jednom sastojku koji se dodaje u vodu


100posto
20.11.2019.13:15
Od sada svako kuhano jaje ogulite s lakoćom, tajna je u jednom sastojku koji se dodaje u vodu
Profimedia

sažeto

Što su jaja svježija, neki vjeruju, teže se ljušte, ovim jednostavnim trikom lako se može doskočiti tom problemu


100posto
20.11.2019.13:15

Otkako su proteini preuzeli vodeću poziciju u prehrani onih koji žele smršavjeti, ne udebljati se ili samo jesti zdravo, jaja su postala apsolutni vladari tanjura.

Najbrži doručak, večera, može ih se pripremiti na bezbroj načina, najjeftiniji i najmanje kaloričan je naravno - kuhanje u ljusci. Nije to nikakva filozofija, jaja se stave u hladnu vodu i precizno se mjeri koliko minuta ključaju - zavisno od željenoj tvrdoći žumanjka.

Profimedia

Problem nastane kada dođe red na guljenje ljuske. Kažu, što je jaje svježije, bit će teže odvojiti ljusku od bjelanjka. Često se zna dogoditi da s komadima ljuske odvalimo i pola jajeta.

Bitna je vrsta octa

Ako i vi imate sličnih problema te vam je svaka minuta u jutarnjim pripremama za dan važna, onda će vam ovaj trik svakako dobro doći. Gastronomski stručnjaci došli su do zaključka da je dovoljno u vodu u kojoj se kuhaju jaja potrebno usuti malo octa.

Profimedia

Mjera bi bila otprilike jedna jušna žlica octa na četiri šalice vode. Bitno je da koristite običan bijeli ocat, a ne jabučni, vinski ili neki drugi.

Osim trika za vrijeme kuhanja, za što lakše ljuštenje može pomoći i to da skuhana jaja odmah potopite u ledenu vodu.

jaja

kuhana jaja

trikovi u kuhanju

newsletter

Prijavite se na Newsletter