brzo do hladnjaka

Nikada nemojte držati jaja i mlijeko na ovom mjestu u hladnjaku, jer to može biti jako opasno


100posto
28.10.2019.14:15
Nikada nemojte držati jaja i mlijeko na ovom mjestu u hladnjaku, jer to može biti jako opasno
Profimedia

sažeto

Najhladnija točka je polica iznad dijela s voćem i povrćem


100posto
28.10.2019.14:15

Ne znate na koju policu u hladnjaku staviti namirnice nakon kupovine ili se ne možete se snaći zbog nereda u frižideru, svima nam se to događa s vremena na vrijeme. No, vrlo je važno znati kako dobro organizirati hladnjak kako bi hrana ostala što duže očuvana i sigurna za konzumaciju. Naime, hladnjak nema homogenu temperaturu te stupaj hladnoće nije isti na vrhu i u odjeljku za voće i povrće. Najhladnija točka je polica iznad djela s voćem i povrćem.

Gdje ih onda držati

iStock

Ako frižider dobro radi, temperatura na donjim policama bi trebala biti između 0 i 2 stupnjeva, 4 stupnjeva u središnjem dijelu, 6 stupnjeva na vrhu frižidera i 8 stupnjeva u policama na vratima.

Problem sa smještanjem  jaja jest u tome što mjesto za njih predviđeno u hladnjaku nije najbolje mjesto na kojem bismo ovu namirnicu trebalo čuvati. 

Pazite i s mlijekom

Osim što je to područje na kojem je temperatura viša, to je i mjesto najpodložnije promjenama temperature zbog otvaranja i zatvaranja vrata hladnjaka. Zbog toga bi se na ljusci jaja mogao stvoriti štetni kondenzat, a i mogu se pokvariti zbog tih promjena temperatura. Jaja treba ostaviti u njihovoj ambalaži i staviti ih u gornji dio hladnjaka.

Na policama montiranim na vratima možete držati proizvode kojima treba lagano hlađenje: pića, vino, vodu, pivo, kečap, senf, ali ne i mlijeko.

Instagram

jaja

temperatura

hladnjak

newsletter

Prijavite se na Newsletter