London Fashion Week

Neočekivano eksperimentalni Burberry


Iris Hazler
21.02.2017.09:30
Neočekivano eksperimentalni Burberry
Profimedia

sažeto

Jedna od očekivanijih revija jučerašnjeg dana London Fashion Weeka bila je ona modne kuće Burberry koja je ujedno proslavila i svoj 160 rođendan


Iris Hazler
21.02.2017.09:30

Kod jedne od modnih kuća koja je postala već pravi modni klasik imali smo pomalo ustaljena očekivanja, ali kolekcija je u potpunosti iznenadila. Inspirirana britanskim kiparom i umjetnikom Henryjem Mooreom, između čijih su skulptura modeli i šetali pistom, oduševila je modnu kritiku.

Profimedia

Dakako, trademark Burberryja je i dalje itekako vidljiv, posebice u kaputima i balonerima, kožnim torbama i pletivu. Ali kolekcija je obilovala odličnim pomacima poput asimetričnih pletiva i krojeva, košuljama s iznimno dugim rukavima, bogatim volanima na košuljama, suknjama i kaputima te torbama koje su osvajale svojim klasičnim i elegantnim dizajnom.

Profimedia

Boje koje su dominirale kolekcijom bile su ne boje, crna i bijela te nijanse plave i bež. Ono što je posebno oduševilo su ne toliko nosivi dijelovi kolekcije s predimenzioniranim perlama izvezenima na ukrasu za ramena te fantastičnim ukrasima izrađenima od svjetlucavih kristala.

Profimedia

Komadi su i ove godine predstavljeni kao uniseks, a asimetrične pletene haljine od vune nosili su jednako ženski i muški modeli, kao i pulovere i hlače. Čipka ni ovoga puta nije izostala kao ukras na košuljama  i haljinama, a nije nedostajalo ni perja i ovčje vune.

Profimedia

Kreativni direktor Christopher Bailey drugi puta je predstavio svoju kolekciju po ''See Now, Buy Now'' principu koji omogućava instantno puštanje kolekcije u prodaju, stoga ne sumnjamo kako će svjetske trendseterice uskoro zablistati u odličnim Burberryjevim komadima.

Profimedia

Profimedia

Profimedia

Profimedia

Profimedia

moda

haljine

cipele

hlače

torbe

London Fashion Week

kaputi

Burberry

LFW

Christopher Bailey

Henry Moore

Burberry London

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter