SEXY PLEXY

Neobičan nakit za sve urbane ljubiteljice mode i neobičnih detalja


Iris Hazler
05.06.2017.14:15
Neobičan nakit za sve urbane ljubiteljice mode i neobičnih detalja
Press Foto

sažeto

Sara Jurlin Šančić i Iva Kreković Fleiss svoju su suradnju započele još 2012.godine kada su krenule u dizajn i izradu nakita od pleksiglasa koji je postao must have domaćih trendseterica


Iris Hazler
05.06.2017.14:15

Brend Sexy Plexy već je dugo poznat u modnim krugovima, a njihov nakit je razigran, otkačen i potpuno drugačiji od drugih. Stoga smo porazgovarali s curama koje se nalaze iza ovog brenda i koje su nam otkrile baš sve detalje.

Tko se nalazi iza brenda Sexy Plexy?

Press Foto

Iza brenda SEXY PLEXY stoje dvije magistrice arhitekture, prvenstveno frendice, a zatim i poslovne partnerice, Sara Jurlin Šančić i Iva Kreković Fleiss.

Kako se rodila ideja brenda?

Press Foto

Naše prijateljstvo počelo je koju godinu ranije, a ideja o nakitu od pleksiglasa točno prije 5 godina za vrijeme Arhitektonskog studija u Zagrebu. Pleksiglas, kao materijal, upoznale smo koristeći ga za izradu maketa naših studentskih projekata...Kombinirale smo razne materijale i načine obrade, međutim pleksiglas i njegove velike mogućnosti potaknule su nas da pokušamo nešto više. Širok raspon boja, debljina i obrade površine materijala u početku su nas najviše inspirirale u kreiranju nakita, a s vremenom smo se sve više i više počele igrati mogućnostima lasera kao sredstva za obradu. Danas, nakon 5 godina rada,  najviše koristimo zrcalni pleksiglas, jer se pokazao kao najatraktivniji za izradu nakita.

Koje materijale koristite i koje boje prevladavaju u vašim radovima?

Press Foto

U svaku novu kolekciju, osim samog pleksiglasa, stalno pokušavamo ubaciti nove materijale. Vrlo često koristimo brušeno staklo, gumu, čelik i kožu, kao i poludrago kamenje...Pleksiglas je vrlo pogodan za kombinaciju s drugim materijalima, jer nudi različite vrste obrada, pa se tako idealno prilagođava izgledu i teksturi drugih materijala ( matirani, sjajni , zrcalni). Najnovije kolekcije baziraju se na sitnim privjescima naših najprepoznatljivijih modela, pretočenih u čisto srebro, kako bi ponudili luksuzniju i trajniju varijantu našeg nakita.

Što vas inspirira?

Press Foto

 Definitivno stvaramo prema osobnim afinitetima, no i prema aktualnim trendovima, te željama kupaca...Pojedine kolekcije stvaramo sukladno sa sezonom i prigodama, jer  da se nas pita sve bi uvijek bilo crno ili srebrno. Inspiraciju crpimo iz različitih sfera, od prirode, arhitekture , do mode.

Kako izgleda proces izrade jednog komada?

Press Foto

Svaki motiv kojeg izradimo, prvotno ručno nacrtamo i doradimo detalje. Nakon toga iscrtavamo motive u specijaliziranim programima, kako bi stvorili digitalnu podlogu za rezanje pleksiglasa laserom. Kada privjesci stignu iz tvornice, guli se obostrana folija i kreće daljnji proces slaganja narukvica ili ogrlica 

Što se sve može naći u ponudi vaše izrade?

Press Foto

SEXY PLEXY u svojim kolekcijama nudi ogrlice i narukvice, od jačih 'statement' komada, do nježnijih i nosivijih modela. Osim samog nakita, u našoj ponudi mogu se naći ukrasi i dodaci za vjenčanja, te personalizirani komadi koje nudimo za različite projekte ili evente... Reveri za vjenčanja su vrlo traženi, te u tim slučajevima komuniciramo s mladencima o svim detaljima...Moguće je odabrati nešto iz naše ponude za vjenčanja, kao i da si mladenci sami osmisle temu, a mi ponudimo dizajn, izradu i personalizirani packaging.

Kome je vaš nakit namijenjen?

Press Foto

Naš nakit nose doslovno svi! Od petogodišnjih curica, do gospođa u godinama. Vjerujemo da kod nas svatko može naći nešto za sebe. Trudimo se da je naš nakit nosiv , te prilagodljiv svakom outfitu i stilu.

Kakav je profil vaših kupaca i imate li neku zanimljivu anegdotu?

Press Foto

Profil naših kupaca je stvarno raznolik, a najviše nas veseli kada nam se javi neki muškarac za željom da kupi nešto svojoj dragoj koja si baš želi naš nakit. Iskreno, ponosne smo svaki put kada nova kolekcija izazove dobre reakcije kupaca. Trenutak kada složimo novu kolekciju, pofotkamo ju i pregledamo sve što smo napravile, e to su trenuci zbog kojih još uvijek ovo radimo... Trenutak koji bi izdvojile kao jedan od najupečatljivijih je svakako vrijeme kad je SEXY PLEXY tek krenuo, prve reakcije ljudi su nas oduševile i iznenadile...Mi tada ni same nismo znale da li je to nešto kvalitetno i vrijedno truda, naši kupci su ti koji su nas potaknuli da idemo dalje.

Gdje možemo nabaviti Sexy Plexy komade?

Press Foto

Dio naših kolekcija može se kupiti u sklopu tridesetak dućana, concept storeova i galerija duž Hrvatske i inozemstva. Ideja nam je što se više širiti i na inozemno tržište , jer je potražnja izvana stvarno nevjerojatna, što nas jako veseli ...

Što je iduće u planu?

Press Foto

Nakit i dalje ostaje na prvom mjestu, no radimo i na novim projektima. Trenutno smo u  procesu realiziranja nečeg potpuno drugačijeg, što u našim glavama postoji već duži niz godina, ali tek je sad došlo pravo vrijeme za to. Ovog puta ne radi se o nakitu, no također se radi o elementima koji će nas svaki dan uveseljavati. Za sada neka to ostane iznenađenje...:)

Press Foto

moda

nakit

domaći dizajn

narukvice

prstenje

pleksiglas

Sexy Plexy

Sara Jurlin Šančić

Iva Kreković Fleiss

oglrice

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter