Spavate sa soknama?

Neka vam se rugaju, stručnjaci kažu da ste baš vi u prednosti


Dina Plevnik Hajduk
16.09.2017.19:55
Neka vam se rugaju, stručnjaci kažu da ste baš vi u prednosti
iStock

sažeto

U nošenje sokni vjeruje i tradicionalna kineska medicina


Dina Plevnik Hajduk
16.09.2017.19:55

Ubrajate li se među one ljude koji ne mogu zamisliti odlazak u krevet bez čarapa, pogotovo u hladnijim danima?

Oni koji nisu navikli nositi čarape za spavanje, ovu naviku smatraju pomalo šašavom jer ne razumiju koliko utjehe i topline "čarapoljupcima" mogu donijeti obične sokne.

Jedna od slavnih žena koje golih nogu ne idu u krevet je i zanosna Sofia Vergara koja je na jednom crvenom tepihu priznala kako je to njezina "najmanje seksi navika", a spavanje u čarapama podržava i najnovija studija, objavljena u žurnalu International Weekly Journal of Science.

Istraživanje je pokazalo kako su čarape jedan od odličnih trikova za smirenje te da oni koji ih nose pod poplunom u prosjeku utonu u san čak 15 minuta prije bosonogih spavača.

Poznato je i da se nošenje čarapa predlaže ženama koje pokušavaju ostati trudne i koje imaju problema s bolnim mjesečnicama, jer dobra cirkulacija može pomoći, a Reader's Digest piše da zagrijana stopala podržava i stara kineska medicina.

"Hladna stopala mogu iscrpiti energiju iz tijela, zato trebamo potaknuti cirkulaciju kako bi energija i kolanje krvi sudjelovali za našu dobrobit", objasnila je Dr. Elizabeth Trattner, stručnjakinja za kinesku medicinu.

Jeste li već izvadili tople čarape iz ormarića?

iStock

trudnoća

spavanje

noge

nesanica

cirkulacija

sokne

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter