ČETIRI TOP SAVJETA

Najbolji načini kako ojačati nokte nakon gel manikura


Iris Hazler
27.11.2017.13:40
Najbolji načini kako ojačati nokte nakon gel manikura
iStock

sažeto

U samo nekoliko koraka možete svojim noktima vratiti zdravlje i čvrstoću i uživati u novim manikurama


Iris Hazler
27.11.2017.13:40

Gel manikure u trendu su već godinama, a nerijetko površina nokta nakon skidanja gela bude dosta oštećena. Ipak, nema razloga za brigu jer u samo nekoliko koraka možete svojim noktima vratiti zdravlje i čvrstoću i uživati u novim manikurama.

Prvo i osnovno jest da pazite na dužinu noktiju, Duži nokti su podložniji pucanju, posebice kod svakodnevnih stvari poput pranja posuđa ili uklanjanja tvrdoglavih poklopaca. Kraći i blago zaobljeni nokti na rubovima idealna su dužina koja će vam pomoći da ubrzo postanu ponovno snažni i čvrsti.

Dobra rašpica znači pola zdravlja kada su nokti u pitanju. Postoji veliki izbor cjenovno pristupačnih rašpica u drogerijama, a birajte i one koje će vam pomoći kod neravnina na površini nokta. Uz lagano rašpanje, izgladite sve nezgodne izbočine, a istovremeno izravnajte rubove noktiju.

Hidratacija ruku i noktiju jednako je bitna kao i hidratacija kože cijelog tijela. Koristite ulja posebno namijenjena za osjetljivu kožicu oko noktiju i zanoktice, a sve finiširajte hranjivom kremom za ruke. Tako će se ulje bolje upiti u nokte, a krema će osigurati da vlaga ne ''pobjegne''.

Posljednje pravilo koje vam osigurava kvalitetne i zdrave nokte jest i ono koje svi kršimo - ne dirajte zanoktice! One služe kao zaštita noktima koji rastu i uz njihovo čupanje (brrrr!) i rezanje možete napraviti više štete nego koristi.

A sada, počastite se novim lakom i uživajte u svojoj krasnoj manikuri!

ljepota

beauty

manikura

lak za nokte

lakovi

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter