Bubble štivo

Mislite da su ljubići dosadni? Knjige ovih autorica će vas razuvjeriti


100posto
08.03.2018.12:00
Mislite da su ljubići dosadni? Knjige ovih autorica će vas razuvjeriti
Promo

sažeto

Nema do ljubavnog romana, a za ovaj Dan žena počastite se jednim od naših prijedloga


100posto
08.03.2018.12:00

Veljača je iza nas; prošao je mjesec ljubavi. Ali sada je dan žena tu, a što bi žene donosile na naša vrata nego – još ljubavi. Danas su žene moćnije nego ikad i to u nama zaista budi osjećaj iskrenog veselja. Krase svakodnevicu u zajedništvu s ostalima te iz dana u dan pokazuju svoju snagu i utjecaj ulazeći u svaku poru današnjeg društva. Nama je izuzetno drago da vam danas možemo prenijeti jednu od sfera u kojima žene blago rečeno "rasturaju", a to su knjige ljubavne tematike. Svim ljubiteljima književnosti, a pogotovo ljubavnih romana predlažemo da obrate pozornost na nekoliko spisateljica koje smo izdvojili za vas. Smatramo da su ove žene u kategoriji ljubavnih romana izvrsne, a vi procijenite jesmo li pogodili.

Colleen Hoover

Colleen Hoover američka je spisateljica koja je u rekordnom vremenu uspjela izmisliti novi književni žanr, inspirirati mlade autore, dotaknuti srca mnogih naraštaja i od svake knjige napraviti bestseler. Iako sama ne voli svoje romane nazivati ljubavnima, upravo u toj kategoriji Hoover dominira već godinama, no ona će i dalje svoje romane nazivati životnim romanima.

Promo

Svoju prvu knjigu "Slammed" samostalno objavljuje 2012. godine u elektroničkom izdanju, no uskoro nakon toga otkriva ju poznata blogerica Maryse Black koja njezino djelo ocjenjuje s pet zvjezdica. Nakon toga se mnoge izdavačke kuće trgaju za romane Colleen Hoover, a svaka joj knjiga postaje najprodavanija i najčitanija knjiga New York Timesa. Od trenutka njezinog prvog uspona Colleen izdaje čak petnaest knjiga u šest godina i postaje uzor mnogim mladim neafirmiranim autoricama. Kroz svoja djela referira se na velika životna pitanja koja uključuju odvajanje od doma, prve ljubavi, prve poslove, prvi velike probleme s kojima se suočavaju svi između svoje 18. i 30. godine. Na taj način vrlo spontano kreira novonastali žanr "new adult" književnosti. Zahvaljujući nakladi Neptun imamo priliku pročitati njezine romane "Opasna ljubav“"i "Priča završava s nama" te svakako treba proviriti u njezine priče, možda kriju odgovore baš na vaša pitanja.

Dorothy Koomson

Engleska spisateljica Dorothy Koomson osvojila je englesko i američko čitateljstvo u vrlo kratkom periodu te u konačnici nastavila obarati ostatak svijeta lakim koracima. Njezine ljubavne drame prožete su dirljivim pričama međuljudskih odnosa, prijateljstava i velikih ljubavi čime potvrđuje i opravdava svoj senzibilitet za prenošenje naracija koje su vrlo bliske svakodnevici i pojedincima. Dvjema diplomama; iz psihologije i novinarstva, kroči u odrasli svijet ozbiljnim stavom, međutim, u njoj se još od malena krila velika ljubav prema književnosti i stvaralaštvu. S trinaest godina napisala je svoj prvi neobjavljeni, ljubavni roman "There's A Thin Line Between Love And Hate".

Promo

Nastavlja pisati u tom duhu te 2006. godine objavljuje svoj treći roman "Kći moje najbolje prijateljice", jedan od nekoliko prevedenih naslova na hrvatski jezik pod nakladom Znanje, a koji odmah postaje svjetski bestseler. Uz ovu knjigu svakako ne propustite i naslov "Žena koju je volio prije mene", a dok Dorothy nastavlja pisati za razne ženske časopise mi čekamo da objavi novi roman koji će nama i vama zaplijeniti pažnju.

Mia Sheridan

Mia Sheridan iskoristila je jedan vrlo zanimljiv lajt motiv kojim selektivno probire čitateljstvo, a to je zasigurno ono žensko. Naime, naslovnice njezinih knjiga obasute su motivima koji svaku osobu ponukaju na to da zastane i dobro se zamisli. Vrlo često su to atraktivni muškarci koji svojim pogledima izazivaju, ponekad baš intiman odnos između muškarca i žene ili pak žena koja pogledom plijeni pažnju. Sve u svemu, Mia plijeni pažnju i krade interes mnogim čitateljima te postaje jedna od najčitanijih spisateljica časopisa New York Times, USA Today i Wall Street Journal.

Promo

Njena je strast pisati o ljubavi, međutim, sve te naslovne stranice koje izazivaju čitatelja zapravo iza sebe kriju zanimljive narativne preokrete koje možete pročitati ako povirite u neka od hrvatskih izdanja njezinih romana poput "Archerova glasa" ili najnovijeg, odličnog "Kylanda".

knjige

bubble štivo

ljubić

ljubavni roman

Dorothy Koomson

Mia Sheridan

Colleen Hoover

newsletter

Prijavite se na Newsletter