OD KOŽICE DO SLOJEVA

Mali trikovi kako da lak na noktima potraje što duže


Iris Hazler
30.12.2017.08:30
Mali trikovi kako da lak na noktima potraje što duže
iStock

sažeto

Lijepa i dobra manikura trend je koji nikada neće izaći iz mode 


Iris Hazler
30.12.2017.08:30

Bez obzira sređujete li nokte u salonu ili kod kuće, bitno je da su uvijek uredni.

Uređivanje noktića je prava uživancija, ali održavanje da izgledaju kao da ste upravo došli iz salona nekada zna biti gnjavaža. Previše je stvari koje svakodnevno radite i koje vam mogu uništiti manikuru, ali ne brinite jer smo pronašli nekoliko savršenih hackova da nokti što dulje izgledaju fantastično.

Pripremite svoje nokte s odstranjivačem laka

Prije nanošenja laka, iznimno je bitno da su nokti sređeni i pripremljeni. Ako se na ploči nokta nalaze i najmanji ostaci starog laka, sve može izgledati neuredno i grbavo, a novi lak na tim dijelovima lakše i brže otpada. Rješenje tog problema nalazi se u dobrom skidanju laka s blazinicom i odstranjivačem laka na bazi acetona.

Poliranje noktiju

Lagano poliranje izglađuje sve eventualne neravnine i udubljenja, bez obzira koliko male ili nevidljive one bile, što je također jedan od ključnih elemenata dobre manikure.  Neki od nas imaju više istaknute neravnine, a one često mogu biti krivac za lako pucanje noktiju. Savjet je da kada polirate nokte, uvijek s bufferom idete u jednom smjeru kako ne bi dodatno oštetili ploču nokta.

Držite kožicu pod kontrolom

Kao što polirate i čistite nokte, ne zaboravite ni na kožicu na noktima. Nikako ih nemojte rezati, nego ih blago potisnite prema korijenu nokta, a za vrijeme lakiranja pokušajte izbjeći taj dio jer se lak s kožice iznimno brzo ljušti i otpada.

Nikada ne tresite bočicu laka za nokte

Iako je primamljivo, nemojte mućkati ni tresti lak već ga lagano protrljajte između dlanova. Mućkanje dovodi do stvaranja mjehurića sa zrakom, a ti mjehurići zatim na vašim noktima pucaju, jednako kao i sloj laka koji ste nanijeli.

Pripazite na slojeve laka

Bazni sloj, lak za nokte i završni sloj savršena su formula za lijepu i dugotrajnu manikuru, ali nemojte pretjerivati. Lak za nokte nanesite u tri poteza, jedan u sredini i jedan sa svake strane. Pričekajte dvije minute i ponovite postupak, zatim nakon dvije minute nanesite top coat. Što je deblji sloj laka, to se on lakše ljušti i ponekada jednostavno odlijepi s noktiju.

ljepota

beauty

manikura

nokti

lak za nokte

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter