Imamo par zlatnih savjeta

Mali, ali uspješni trikovi kako da klinci zavole pospremanje


Iris Hazler
06.11.2017.15:45
Mali, ali uspješni trikovi kako da klinci zavole pospremanje
iStock

sažeto

Činjenica je da djeca nisu ljubitelji čišćenja i pospremanja, a iskreno - ne možemo ih pretjerano kriviti


Iris Hazler
06.11.2017.15:45

Ne da mu se, spava mu se, umoran je, sve će napraviti samo da izbjegne pospremanje igračaka. Ali, nema odustajanja! Postoje načini da vaše dijete bude savršeni pomoćnik uz samo nekoliko malih trikova.

Dajte svojem djetetu male smjernice. ''Pospremi kutiju s legićima'' zvuči puno bolje od ''pospremi sobu'', zar ne? Korak po korak mu dajte do znanja da je OK pospremiti dio po dio.

Ne podcjenjujte snagu dobre pjesme za čišćenje, raspalite muziku i skupa uz ples, pospremite što treba. Sudjelujte i zabavljajte se s djetetom, pravi party uz dodatak pospremanja može biti itekako zabavan.

Uvedite sustav rotacije igračaka. Pravilo je jedno i jednostavno: dijete mora prvo odložiti i pospremiti jedan set igračaka (primjerice lutke) kako bi dobilo drugi za igranje (primjerice autići). Tako će sve biti pospremljeno i nema kaosa pobacane tone igračaka.

Napravite svakodnevni raspored čišćenja kojeg ćete se pridržavati. Prije večere ili nakon što dođete doma iz vrtića, odaberite kako vam najbolje odgovara i to vrijeme posvetite pospremanju. Uskoro će djetetu to postati prava rutina.

Zadnji dio koji dobro pali kod klinaca jest da napravite prijateljsko natjecanje među braćom i sestrama. Tko prvi sredi sobu, taj je pobjednik! Dobije pusu. :)

djeca

roditeljstvo

Roditelji

čišćenje

igračke

spremanje

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter