Kako izdržati cijelu noć i izgledati fantastično

Male tajne svadbenih cipela


Dina Plevnik Hajduk
20.06.2017.10:35
Male tajne svadbenih cipela
iStock

sažeto

Na dan vjenčanja vaša stopala neće postati uža ni manje osjetljiva; birajte isključivo model u kojem ćete moći izdržati


Dina Plevnik Hajduk
20.06.2017.10:35

Dobre cipele mogu podići ili pokvariti cijeli outfit, a iznimka nisu ni one koje biramo za vjenčanje.

Lijepe cipele ističu vjenčanicu i pokazuju kakav modni stil ima mladenka kojoj daju dodatno samopouzdanje, uspravno držanje i lijep izgled nogu.

Dok Hrvatska još uvijek malo kaska s ponudom cipela za vjenčanje putem interneta mogu se naručiti predivni modeli s dizajnerskim potpisom i iz kolekcija high street brendova, no upravo taj izbor ponekad zna zbuniti mladenke.

Cipele s potpisom Bagley Mischka ili Sofia Webster na fotografiji izgledaju fantastično, ali ako niste navikli nositi štikle tog tipa, novac radije uložite u cipele u kojima ćete izgledati predivno te izdržati barem veći dio slavlja.

Kupujte cipele u stilu koji vam odgovara

Ako nosite isključivo niske cipele, cipele s blok petom ili platformom i pouzdano znate da vaše stopalo ne može izdržati u urnebesno visokim štiklama s tankom potpeticom i remenčićima, nemojte misliti da će se nekom čarolijom na dan vašeg vjenčanja situacija promijeniti. Budite iskreni prema sebi i spasite se muka te izaberite cipele u kojima ćete pouzdano moći uživati u svom danu.

Ako naručujete putem interneta, dobro proučite sve detalje

Od kojeg je materijala izrađena cipela, kakav je položaj pete, kako stoje na nozi manekenke, što kažu djevojke na forumima? Cipele koje kupujete za vjenčanje vrlo su važne pa prije kupnje pokušajte doznati što više podataka o njima.

Ne kupujte u zadnji čas

"Još samo cipele...naručit ću ih za tjedan dana pa će taman stići do vjenčanja", često govore mladenke i tu se varaju. Cipele bi trebali imati u svojim rukama barem dva tjedna prije vjenčanja kako bi mogli:

a) vratiti ih ako vam ne odgovaraju

b) pronaći adekvatnu zamjenu

c) po njima skratiti vjenčanicu

d) dobro ih razgaziti kod kuće (debele sokne i fen neka postanu vaši najbolji prijatelji)

Uložite u cipele, ali i dodatni pribor

Osim ako imate stopala kojima zaista ništa ne smeta, nemojte škrtariti pri kupnji cipela za vjenčanje. Uz cipele, nabavite i 'dodatni pribor', odnosno uloške, nevidljive flastere i gel koji će spriječiti žuljanje, a koji možete nabaviti u ljekarnama.

Nemojte mučiti noge prije samog vjenčanja

Baš je lijepo što su vaši roditelji organizirali zabavu za cijeli kvart koja je počela već u 10 ujutro. To ne znači da vi u štiklama morate provesti cijeli dan, i patiti zbog bolnih stopala i prije ceremonije. Ovo je vaš dan i vi možete odlučiti kada ćete zablistati pa čuvajte noge do samog vjenčanja.

Ne zaboravite na cipele broj dva

Uz cipele u kojima ćete zablistati u crkvi, obavezno ponesite i udobnije cipele s nižom petom koje će vas spasiti na plesnom podiju. Nemojte računati na stare balerinke ili razgažene japanke; kad ste već kupovali lijepu vjenčanicu, neka i rezervne cipele pristaju uz nju.

 

A post shared by Janita Toerien (@janitatoerien) on Jun 19, 2017 at 11:38pm PDT

vjenčanje

cipele

savršeno vjenčanje

mladenka

štikle

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter