Iznajmljivanje bez muke

Otkrivamo male tajne Airbnb platforme


Iris Hazler
16.02.2017.16:00
Otkrivamo male tajne Airbnb platforme
Profimedia

sažeto

Među najpoznatijim stranicama za ljubitelje putovanja svakako je Airbnb, a mi ti donosimo nekoliko malih tajni jednog od najuspješnijih travel web siteova


Iris Hazler
16.02.2017.16:00

Klasična hotelska industrija lagano odlazi u zaborav, a tome je itekako doprinijelo Airbnb preko kojeg možete iznajmiti kuću, stan, apartman, brod, pa čak i kuću na drvetu. Osnovan 2008. godine u San Franciscu, uspješno povezuje putnike diljem svijeta s ljudima voljnima ustupiti svoj prostor za boravak i druženje. Trenutno je servis dostupan u više od 34.000 gradova i 191 zemlji i broji preko 50 milijuna korisnika. Njegova korist se nikako ne može zanijekati, a ako se još niste koristili Airbnb uslugama, donosimo vam nekoliko malih caka.

via GIPHY

Odabravši grad koji želiš posjetiti, u tražilici s lakoćom možeš odrediti dio grada u kojem želiš boraviti te minimalni i maksimalni iznos koji želiš platiti, a algoritam automatski prikazuje popis slobodnog smještaja po tvojim željama.

Preko Airbnba ne postoji mogućnost plaćanja u gotovini. To je jedno od prvih i glavnih pravila servisa, a svoj boravak možete uplatiti putem žiro računa i pomoću debitnih i kreditnih kartica.

via GIPHY

Postoji opcija unajmljivanja službenog Airbnb fotografa koji će fotografirati prostor koji iznajmljujete te tako možete potpuno biti sigurni kako će prostor prikazan na fotkama zaista tako i izgledati u stvarnosti.

Airbnb ne provjerava svakog korisnika, nego se ovdje moraš ponekada voditi i vlastitim instinktom kada biraš smještaj. Ipak, stranica nudi nekoliko sigurnosnih savjeta, a među osnovnima jest provjera identiteta korisnika (Verified ID), što znači da u komunikaciji s iznajmljivačem slobodno možeš zatražiti sken osobnog dokumenta te važeću email adresu ili broj telefona preko kojeg ćete dalje komunicirati.

via GIPHY

Ova platforma omogućava iznajmljivačima da biraju između tri različite politike otkazivanja, s dva dodatna pravila koja se koriste u posebnim okolnostima: Fleksibilna politika, Umjerena, Stroga, Super stroga i Dugoročna. Svaka se odnosi na prava koja korisnici imaju, ovisno o tome kada i zašto otkazuju iznajmljivanje smještaja.

Servis je u 2015. godini s gradskim vlastima Pariza dogovorio naplatu boravišne takse i prosljeđivanje iste gradskom proračunu. U zadnjem kvartalu 2015. uplatili su oko 1,2 milijuna eura.

bubble putovanja

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter