WANDERLUST ZNANOST

Ljubav prema putovanjima vjerojatno ti je u genima


Iris Hazler
24.06.2017.18:00
Ljubav prema putovanjima vjerojatno ti je u genima
Profimedia

sažeto

Kada ne istražujete mjesto na kojem nikada niste bili, prebacujete se na stranice o letovima kako biste vidjeli gdje biste mogli putovati dalje? Da, vaš je apetit za avanturom nezasitan, a čini se kako je zapisan – genetski


Iris Hazler
24.06.2017.18:00

Ljubav prema putovanjima, istraživanjima novih kultura na licu mjesta i avanturama koje putovanja donose očigledno je u našim genima. Naime, riječ je o DRD4-7R genu, a njegovi nositelji imaju tendenciju osjećati više razine znatiželje i nemira. I upravo zbog toga često traže nove avanture koje su najčešće putovanja.

OK, ali sve ovo postaje još zanimljivije. U intervjuu s CN Travelerom, Dawn Maslar, biolog na Sveučilištu Kaplan koji je proučavao psihologiju putovanja, objašnjava kako oko 20 posto svjetskog stanovništva vjerojatno nosi gen 7R, a većina je europskog podrijetla koji trenutno žive u Americi. Što bi značilo da ih je upravo taj gen nagnao na putovanje preko velike bare još u davna vremena!

Stoga, kada krenete u planiranje i organizaciju idućeg putovanja koje jedva čekate, zahvalite mami i tati, a možete ih i pozvati da vam se pridruže jer – isti su geni u akciji!

putovanja

genetika

geni

wanderlust

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter