NOVA GODINA, NOVI LIST

Ljepota novih početaka leži u pobjeđivanju ovih zabluda


Iris Hazler
15.01.2018.10:20
Ljepota novih početaka leži u pobjeđivanju ovih zabluda
iStock

sažeto

Ako počinjete s negativnim stavom, budite sigurni da će i rezultati biti loši


Iris Hazler
15.01.2018.10:20

Samouvjerenost. Ta jedna jednostavna riječ koja nam radi toliko problema. Ali bez brige, niste jedini. Krenula je nova godina, a s njom i nove odluke, želje i ciljevi. Moguće je da ste se igrom slučajnosti našli u situaciji iz koje želite krenuti od početka, a možda vam je jednostavno dosta loših navika, loših prijatelja i onoga što smatrate - lošim životom, A upravo nam u borbi s oslobađanjem negativnosti treba samouvjerenost. Nemojte dati da vam išta poljulja vaše samopouzdanje i krenite u hrabru borbu sa zabludama koje nas najčešće bacaju u potpuni bed.

''Što god pokušam, ništa mi ne ide od ruke''

Ništa ne traje zauvijek, pa tako ni loše faze. Pokušajte u svemu naći barem jednu pozitivnu stvar, a i nikada nemojte zaboraviti kako se sve događa s razlogom. Nekada jednostavno moramo doći do situacija koje nas osvještavaju o ljepoti života, ma koliko te situacije bile ružne (i tužne).

''Ja to jednostavno ne mogu''

Ovdje ponovno dolazimo do čarobne samouvjerenosti. Imajte povjerenja u sebe i svoje odluke, pregrizite taj strah koji vas uporno koči i krenite hrabro u nove avanture.

''Sve uvijek zeznem''

Nerijetko u tim situacijama uopće niste vi ništa zeznuli, ali već imate provjereni obrazac ponašanja u kojem svaku pogrešku iz svoje okoline promatrate samo kroz prizmu vlastite krivice. Zaista ste zeznuli? Pa što! Svi mi griješimo, a na pogreškama se ionako najbolje uči.

''Ako slijedim svoje želje i snove, ispadam sebičan''

Svatko od nas ima drugačije prioritete i život kojem teži, a ako su vaše želje i ambicije visoke, to definitivno nije nešto čega se trebate sramiti. Sebičnost i ispunjenost dvije su potpuno različite kategorije, a dokle god ne škodite nikome iz svoje okoline, samo slijedite svoje snove.

''Polako, imam vremena za sve''

Odgađanje je najčešća klopka u koju upadamo. Nakon stresa, kaosa i nemira, uvjereni ste kako je vrijeme za laganiji tempo i easy pristup. Krenite od 0.0 , ali nemojte se prepustiti chillanju jer vrijeme leti, a povratak u igru postaje sve teži.

zdravlje

karijera

stres

novogodišnje odluke

novi početak

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter