BUBBLE ŠTIVO

Liane Moriarty – spisateljica o kojoj će se još mnogo pisati


100posto
24.03.2018.10:00
Liane Moriarty – spisateljica o kojoj će se još mnogo pisati
Profimedia

sažeto

Australska spisateljica Liane Moriatry posljednje dvije godine „poharala“ je hrvatsko čitateljstvo pa i čitateljstvo četrdeset drugih zemalja svijeta


100posto
24.03.2018.10:00

Pod njenim imenom skriva se ukupno šest izričito dobro prodavanih romana s kojima pristojno gradi svoju reputaciju jedne od uspješnijih spisateljica današnjice. U početku je radila u marketingu i reklamiranju no život joj se preokrenuo nakon što je objavila svoj prvi bestseller „Suprugova tajna“.

 Press Foto

Roman je prodan u više od tri milijuna primjeraka diljem svijeta te je bio broj 1 najprodavanijih knjiga u Ujedinjenom Kraljevstvu, a na Amazonu je proglašena najboljom knjigom 2013. godine. Roman je preveden na četrdeset jezika i bio je preko godinu dana na listi najprodavanijih knjiga New York Timesa. U hrvatskom prijevodu nam ga je dovela naklada Mozaik nakon prvog prijevoda naslova „Posljednja obljetnica“ a priča govori o savršenoj obiteljskoj zajednici čiji mir i blagostanje biva narušeno jednim pismom.

 Press Foto

Cecilija, majka tri kćeri, ugledna predstavnica Udruge obitelji i firme Tupperware supruga je Johna Paula čija je uloga vrlo jasno definirana njegovom idejom kakav otac i muž mora biti. Žive u sretnim okolnostima sve dok jednog dana Cecilija ne pronađe pismo naslovljeno na njeno ime te piše da se smije otvoriti samo u slučaju smrti njezinog supružnika. Sadržaj pisma baci sve što su izgradili u vodu. Hoće li Cecilija nastaviti suživot sa svojim mužem ili će preokrenuti svima živote odajući tajnu iz pisma? Postavljena je pred težak slučaj.

 Press Foto

Drugi roman kojim je, jednakim intenzitetom uspjela oboriti svijet s nogu jest „Male Laži“. HBO ga odmah odlučuje ekranizirati te sama serija postaje potpuni hit držeći korak s romanom. Priča o nekolicini roditelja koji ne obavljaju svoj roditeljski posao na baš najbolji način. Male laži, o kojima Liane govori, svakodnevica su likova koje pratimo kroz cijelu priču, no, presudno je to što te sitničave laže na kraju postaju veliki problem.

Ovaj roman smatra se najboljom knjigom nadarene australske spisateljice te i dan danas biva prodavan u velikim razmjerima. Nemojte propustiti svoj primjerak, a uskoro ćemo imati prilike čitati i novi prijevod ove slavne spisateljice.

knjiga

knjige

bubble štivo

književnost

roman

Male laži

Suprugova tajna

Posljednja obljetnica

Liane Moriarty

newsletter

Prijavite se na Newsletter