Trebala bi nositi kutiju za ručak

Kritičari napali Chanel i Kaiu Gerber zbog kampanje za luksuzne torbe 'Gabrielle'


Valerija Bebek
04.04.2018.15:20
Kritičari napali Chanel i Kaiu Gerber zbog kampanje za luksuzne torbe 'Gabrielle'
Facebook Channel

sažeto

Fotografirao ju je kreativni direktor Chanela Karl Lagerfeld u stanu legendarne Coco Chanel


Valerija Bebek
04.04.2018.15:20

Kći supermodela Cindy Crawford ne samo da je krenula majčinim stopama, već je sa svojih 16 godina postala omiljeno lice i nosila je revije svih poznatih dizajnera, uključujući Saint Laurent, Prada, Burberry i Alexander Wang. Najnovija kampanja Kaie Gerber za Chanel odrađena je 'kraljevski', kako i priliči nasljednici rođenoj u modno elitnoj obitelji.

Fotografirao ju je kreativni direktor Karl Lagerfeld glavom i bradom, odlučio je da će upravo Kaia biti zaštitno lice jedne od najpoznatijih ženskih torbica 'Gabrielle' - koja je ime dobila po samoj osnivačici Gabrielle “Coco” Chanel. A kampanju su snimili u Gabriellinom pariškom stanu piše Independent.

 

#chanelhandbagstories @chanelofficial by Karl ❤️

A post shared by Kaia (@kaiagerber) on Apr 3, 2018 at 6:17am PDT

No prizor mlade Kaie Gerber zavaljene na kauču u poznatom stanu na adresi Rue Cambon 31 nije se svidio brojnim ljudima. Prizor su prozvali provokativnim i neprikladnim.

"Trebala bi imati kutiju s ručkom, ona je dijete", rekao je jedan od korisnika Facebooka. "Stvarno, 16-godišnjakinja? Što vi to točno promovirate", nastavio se niz neodobravanja.

Neki su ustvrdili kako sama Gabrielle "Coco" Chanel ne bi odobrila kasting.

"Neosporno je kako je to jedna lijepa mlada dama... premlada, jedva odjevena", napisao je jedan kritičar. "Zanima me kakva bi bila reakcija Gabrielle Chanel?"

Cijene torbica kreću se od 21.000 do 34.000 kuna tako da su neki kritičari spočitali brendu da je angažirao 16-godišnjakinju u kampanji koja promovira proizvod koji je toliko luksuzan da bi ga tek nekoliko tinejdžera moglo kupiti.

I dok su kritičari glasno napali izbor Kaie za ovu kampanju drugi su ju nazvali prekrasnom i očaravajućom, naglasivši kako mnogi modeli danas počinju raditi sa 16 godina i ranije.

Mladoj Kai ovo nije prvi put da radi kampanju za torbice iznimno ekskluzivnog brenda, u prosincu 2017. odradila je kampanju za Versace, kada ju je fotografirao legendarni Steven Meisel.

Cindy Crawford

Chanel

Karl Lagerfeld

Kaia Gerber

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter