HIT ILI SH*T?

Krema za lice od 10.300 kuna čiji je tajni sastojak - mačji izmet


Iris Hazler
22.07.2017.16:35
Krema za lice od 10.300 kuna čiji je tajni sastojak - mačji izmet
Press Foto

sažeto

Pedikura pomoću ribica koje grickaju mrtvu kožu i tretmani ljepote pijavicama samo su neki od čudnih stvari koje žene rade za ljepotu, ali sada imamo i puno skuplju i morbidniju varijantu


Iris Hazler
22.07.2017.16:35

Luksuzni beauty brend Hermetise u svojoj novoj liniji za njegu kože predstavlja tajni sastojak - mačji izmet. Da, dobro ste pročitali. Linija se sastoji od tri proizvoda koji zajedno koštaju 4 995 dolara (cca 32.100 kuna). Naime, Hermetise's Kopi Luwak Anti-Pollution Oxygen Brightening tretman kombinira zlato, najskuplju kavu na svijetu i mačji izmet.

 Press Foto

Slijedi (čak i logičan) odgovor na pitanje - molim?! Paprena cijena i još papreniji sastav povezani su uz azijsku mačku Civet koja je zaslužna za jednu od najskupljih vrsta kava na svijetu, Kopi Luwak. Civet obožava jesti zrna kave, ali ima problema s njihovim probavljanjem te ih jednostavno - pokaka. Tajna leži u tome da tijekom probavljanja dolazi do određene fermentacije zrna koje lokalni farmeri sakupljaju, peru, suše, sortiraju te ispeku za savršenu kavu. Da bi se dobilo 150 grama kave Kopi Luwak, potrebno je pola kilograma izmeta ove divlje životinje, a cijena varira između 300 i 1400 dolara po kilogramu.

 Press Foto

Hermetise predlaže korištenje sva tri proizvoda iz linije zajedno:  prvi korak je kremica za borbu protiv bora glatko-kremaste konzistencije, drugi je korak zlatni serum od 24 karata koji služi za dubinsko čišćenje, a posljednja je teksturirana krema od (preskupe) kave za efekt zatezanja kože.

Press Foto

Tko voli, nek' izvoli.

ljepota

beauty

kava

njega lica

hit ili sh*t

lice

krema za lice

Kopi Luwak kava

mačji izmet

civet mačka

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter