BRZO I EFIKASNO

Krećeš na putovanje? Spakiraj se za tren i bez stresa


Iris Hazler
10.06.2017.12:20
Krećeš na putovanje? Spakiraj se za tren i bez stresa
Profimedia

sažeto

Najbitnije je pripremiti popis svih potrebnih stvari koje će ti zaista trebati


Iris Hazler
10.06.2017.12:20

Ako ideš na putovanje koje traje sedam dana, ne treba ti odjeće za 14 dana.

Da, iako vjeruješ kako ćeš nositi sve što posložiš, već iz iskustva znaš da će pola toga ostati u koferu. Moguće da ti je muka pri samoj pomisli na pakiranje, ali to zaista ne treba biti bauk.

Pripremi popis svega što ti treba

Prvenstveno u to spadaju osnovni dokumenti, novci (promijeni ih na vrijeme ako ideš izvan države) i lijekovi. Zatim kreni na popis što ti treba od odjeće i obuće, a nikako ne zaboravi kozmetiku. Ako je odlazak na more, ručnici i badići te kreme sa zaštitnim faktorom i one za njegu nakon sunčanja.

Priprema kozmetike

Mali trik kod pakiranja kozmetičkih proizvoda jest da tjedan dana prije odlaska na put u svoju kozmetičku torbicu staviš proizvode koje koristiš svakog dana. Tako ćeš odmah imati sve već pripremljeno, a stvari koje ni ne koristiš možeš izbaciti i napraviti dodatno mjesta za neke potrebnije proizvode.

Priprema garderobe

Prije samog pakiranja, u glavi složi kombinacije koje ćeš nositi, a pokušaj da se radi o komadima koji se mogu kombinirati na više stylinga. Na krevetu ili kauču posloži kombinacije da vidiš kako izgleda, a zatim odjeću nemoj slagati na klasičan način nego je umotaj u rolice kako bi se dobilo više mjesta u koferu.

Priprema obuće

Ovdje u spas dolaze plastične vrećice i kape za tuširanje. Ovo je idealan način da izbjegneš neugodan nered i prljavštinu, ali i neugodne mirise. Također, ako nosiš glomazniju obuću sa sobom, radije u njoj putuj kako ti ne bi bespotrebno zauzimala mjesto u koferu.

putovanje

pakiranje

kofer

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter