ASTRO SLEEP

Koliko je sati sna potrebno kojem horoskopskom znaku?


Iris Hazler
04.01.2018.19:00
Koliko je sati sna potrebno kojem horoskopskom znaku?
iStock

sažeto

Brojne znanstvene studije pokazuju kako je san ključan za naše zdravlje, a koliko je sna potrebno kojem horoskopskom znaku?


Iris Hazler
04.01.2018.19:00

Spavanje, jedan od omiljenih načina ''rekreacije'' iznimno je bitno za naše psihičko i fizičko zdravlje, a nedostatak sna može uzrokovati ozbiljne posljedice za naše tijelo. I naravno da je količina sna koja nam je potrebna različita od osobe do osobe, ali evo koliko je potrebno kojem horoskopskom znaku da se pošteno naspava i odmori.

Ovan

Sedam sati bi trebalo biti dovoljno. Super zauzeti Ovnovi ne vole usporavati svoje aktivnosti i gubiti vrijeme, pa čak ni na spavanje. Sedam sati im je optimalno vrijeme spavanja, dovoljno da napune baterije za novi dan pun aktivnosti i pokreta.

Bik

Dobrih osam i pol sati. Stabilnost, luksuz i smirenost dominiraju Bikovim svijetom, a najsretniji su kada se nalaze kod kuće. Kvalitetan krevet i još bolji jastuk su Bikov prioritet jer ipak treba nakupiti energije za vrtlarenje, kuhanje i šetnje prirodom.

Blizanci

Ili šest ili devet sati, nema između. Blizancima dosljednost nikada nije bila odlika, a skakanje s jedne knjige na drugu, binge watchanje serija i zujanje po internetu ne ostavljaju previše vremena za spavanje. Ipak, kada osjete da im nedostaje dobrog i kvalitetnog spavanja, isključuju se od svega i spavaju devet sati u komadu.

Rak

Devet i pol sati dubokog sna. Rakovima je krevet omiljeno mjesto na svijetu, vole biti sami i uživati u vlastitom miru. Imaju male večernje rituale s pripremama za spavanje uz dobru knjigu na kauču, prebacivanje u krevet, pisanje dnevnika i zatim odmaraju svoju osjetljivu dušicu dubokim snom.

Lav

Šest i pol sati. Taman da se osjeća dovoljno osvježeno i veselo krene u novi dan ispunjen druženjima s prijateljima, odlazcima u kazalište, svirku u garaži s ekipom i sve ono što čini jedan klasičan dan Lavljeg života.

Djevica

Točno sedam sati i četrdeset sedam minuta. Analitički i praktičan um Djevice razradio je u nanosekundu koliko je sna potrebno da se odmori, ali da istovremeno ne pretjera. Ovaj perfekcionistički znak pripremio si je savršen plan kako bi ostao zdrav i britak.

Vaga

Sedam i pol sati. Život Vage se svodi na ravnotežu oko nje, a to uključuje i obavezan beauty sleep.  Često ne dobiva idealnih osam sati, jer njezin zahtjevni društveni život podrazumijeva kasne dolaske kući i spavanac, ali stisne na barem sedam i pol sati kada god može.

Škorpion

Luksuznih deset sati. Škorpioni sve doživljavaju intenzivno, pa tako i spavanje. Obožavaju spavati jer san podrazumijeva punjenje baterija za sve strastvene aktivnosti kojima se bavi preko dana. Barem dok ne drijema na kauču...

Strijelac

Ovisno o Jet Lagu. Kao svjetski putnik s potpuno popunjenim kalendarom druženja, Strijelac nikad nije sasvim siguran u kojoj se vremenskoj zoni nalazi, a kamoli tek koliko mu je sna potrebno. Ovaj znak se vodi mislima kako je život prekratak za snove, a ionako ćemo se naspavati kada umremo.

Jarac

Punih osam sati. Svaki dan je nova prilika za postizanje drugog cilja, a svaki Jarac jako dobro zna da možeš biti uspješan samo ako si se dobro naspavao. A ujedno je ovo znak kojem je jako stalo do tradicije pa se istovremeno drži idealnih osam sati sna preporučenih od strane stručnjaka.

Vodenjak

Pet, sedam, osam, devet, tko zna. Vodenjak smatra kako je spavanje zadnji način na koji želi izgubiti svoje dragocjeno vrijeme. Ovaj nemirni duh odlazi u krpe samo kad je iznimno umoran, a diže se iz kreveta istog trena kada otvori oči. Tko ima vremena za spavanje, svašta...

Ribe

Minimalno devet sati. Ta nevjerojatna intuicija i šesto čulo toliki su dar da su jadne Ribe potpuno iscrpljene! Devet sati sna jedini su način da prikupe toliko potrebnu energiju za njegovanje svog umjetničkog duha.

bubble kviz

horoskop

spavanje

astrologija

horoskopski znakovi

horoskopski znak

koliko koji znak spava

astrološki znakovi

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter