Popričali smo sa stručnjakom

Kardashian guza još uvijek nije hit kod Hrvatica, ali kod Srpkinja je


Dina Plevnik Hajduk
02.05.2017.15:10
Kardashian guza još uvijek nije hit kod Hrvatica, ali kod Srpkinja je
Instagram

sažeto

Hrvatice najviše traže povećanje usana i grudi, otkriva Matija Miletić


Dina Plevnik Hajduk
02.05.2017.15:10

Ne možemo upaliti ni jedan televizijski program, a da ne vidimo barem nekoliko žena koje su izgled popravile estetskim operacijama, a djevojke koje nalikuju na Barbie iskaču sa stranica časopisa i s portala koji prate beauty trendove i hit celebrityje.

U vrijeme Kardashianki, ne možemo a da se ne zapitamo - jesu li estetske operacije, poput povećanja stražnjice, postale uobičajene i kod Hrvatica?

Popričali smo s našim pouzdanim izvorom, doktorom Matijom Miletićem i doznali kakva je situacija iz prve ruke!

Press Foto

Što Hrvatice najviše traže kad dođu kod plastičnog kirurga?

"Konkretno u mojoj praksi, mogu ustvrditi da mlađe žene najviše traže tretman povećanja usana filerom, kemijski piling kože lica, povećanje grudi implantatima i botox. Što su žene zrelije to se želje proširuju na korekciju kapaka, podizanje spuštenih grudi, liposukciju, zatezanje kože lica..."

Kakva je situacija s guzama?

"Što se tiče podizanja (augmentacije) stražnjice, radi se o fenomenalnom rješenju koji daje izniman estetski rezultat u žene, jer naglašava njene obline, a to je ono što je privlačno. Postoji nekoliko metoda koje se upotrebljavaju. Od najpopularnijih bih izdvojio podizanje implantatima koji se umeću kroz rez u središnjoj liniji na stražnoj strani stražnjice koji se ne vidi ispod intimnog rublja, a postavlja se u mišićni odžep koji se kreira tijekom operacije, nešto slično povećanju dojki implantatima. Druga mogućnost je podizanje stražnjice vlastitim masnim tkivom ili lipofiling, koje se dobije liposukcijom iz regija koje su problematične, a najčešće iz abdominalne regije, regije bokova i stražnjeg vanjskog dijela leđa. Ta metoda je pogodna za žene koje imaju višak masnog tkiva u kritičnim regijama tijela.", objašnjava doktor Miletić.

Traže li i naše cure guzu poput Nicki Minaj?

"Trenutno je u Hrvatskoj augmentacija stražnjice rijetka intervencija, a razlog može biti jednostavno u slabijoj informiranosti žena. Puno je popularnija u Srbiji, gdje često odlazim kod kolega i gdje sam imao priliku vidjeti gotovo sve metode koje se danas koriste, pa čak i aquafilling, tj. podizanje stražnjice filerom koji se sastoji od 98 % otopine natrij klorida i 2 % kation kopolamida. Svojim molekulama privlači elastin i kolagen te tako dugo ostaje elastičan."

Kardashian

guza

estetska kirurgija

stražnjica

Matija Miletić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter