MALE TAJNE ZA DRUGO STANJE

Kako voditi beauty rutinu tijekom trudnoće bez prevelikih odricanja


Iris Hazler
12.12.2017.15:25
Kako voditi beauty rutinu tijekom trudnoće bez prevelikih odricanja
iStock

sažeto

Donosimo nekoliko savjeta za bolju i zdraviju beauty rutinu tijekom trudnoće


Iris Hazler
12.12.2017.15:25

Trudnoća ne znači da morate prestati sa svojim malim ritualima, samo ih trebate malo prilagoditi svojem stanju.

Bojanje kose

Većina trajnih i polutrajnih boja za kosu ne predstavljaju opasnost za vas ni bebu, ali ako ste zabrinuti, tada je najbolje izbjegavati sve proizvode koji idu direktno na vlasište. Folije i ručne tehnike mogu zadržati boju daleko od vaše glave, i manja je vjerojatnost da će se proizvod apsorbirati u kožu. Ako se brinete zbog kemikalija koje idu na glavu,  pričekajte da prođe prvo tromjesečje trudnoće ili jednostavno za sada preskočite bojanje.

Sve je u vodi

Tijekom trudnoće se vaša koža rasteže i dehidrira, tako da vam tijelo zahtjeva više hidratacije nego inače. Naravno da u ovom slučaju pomažu losioni i kremice koji će nahraniti kožu, ali iznimno je bitno i da unosite dovoljno tekućine u svoje tijelo. Čajevi i sokovi su odličan izbor, ali ako imate mučnine, voda je idealna opcija.

Bijeli zubi

Iako trend izbjeljivanja kod nas nije toliko popularan, vjerojatno na svojim trudničkim fotografijama želite blistati i sa svojim osmijehom. Ali svakako izbjegavajte izbjeljivače zuba jer postoji određeni rizik koji kemikalije iz tih sredstava nose sa sobom. Stoga se radije poigrajte bakinim receptima koji kombiniraju sodu bikarbonu uz pastu za zube, nego odlaženje kod zubara na profesionalno izbjeljivanje.

Pažljivo birajte proizvode

Upoznajte kemikalije koje se nalaze u vašoj kozmetici. Izbjegavajte sastojke poput formaldehida, dietanolamina, dihidroksiacetona, hidrokinona, aluminij klorida heksahidrata, parabena i ftalatima. Ovo nije potpun popis svake kemikalije u kozmetičkim proizvodima, ali i to je početak. Također, ako je neki proizvod potpuno prirodan, to nije garancija da će vam odgovarati.

Ispravna prehrana

Prave namirnice mogu vam pomoći u sjaju kože, rastu kose i da izgledate fantastično. Vitamin C je izvrstan u borbi protiv diskoloracija kože i smanjuje bore, dok vitamin A pomaže u održavanju lica svježim i odmornim. Ali nemojte pretjerivati, već balansirajte prehranu s prenatalnim vitaminima koje vam je preporučio liječnik.

ljepota

beauty

trudnoća

kosa

trudnica

hidratacija

drugo stanje

bojanje kose u trudnoći

zura

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter