U KUĆNOJ RADINOSTI

Kako uspješno ukloniti gel s noktiju


Iris Hazler
14.07.2017.17:35
Kako uspješno ukloniti gel s noktiju
iStock

sažeto

Koliko god uživamo u lijepo geliranim noktima, uklanjanje gela (i plaćanje za taj postupak) nije toliko omiljeni proces


Iris Hazler
14.07.2017.17:35

Mnoge žene imaju problema s krhkim noktima koji iznimno lako pucaju, pa stoga često posegnu za odličnim rješenjem - gelom. Iako geliranje izgleda odlično i s lakoćom se prilagođava svakom obliku nokta, njegovo skidanje često zadaje glavobolje. Ipak, nije nemoguće odstraniti ga i kod kuće, bez uništavanja ploče nokta i pucanja.

Sve što trebaš jest: buffer za nokte, kuglice od vate, sredstvo za uklanjanje laka za nokte na bazi acetona, aluminijska folija i štapić za potiskivanje kožice.

Korak 1

Uzmi buffer i lagano ispoliraj površinu nokta kako bi uklonila vanjski sloj laka i gela te olakšala prodiranje acetona

Korak 2

Uzmi manju količinu vate i bogato je namoči u aceton. Vaticom obloži čitav nokat te ga omotaj oko prsta pomoću aluminijske folije kako bi vatica ostala na mjestu. Postupak ponovi na svakom noktu i pusti da odstoji 10 do 15 minuta.

Korak 3

Laganim guranjem ukloni vaticu i foliju s nokta. Gel bi se trebao početi guliti na rubovima, a ako je još čvrsto priljubljen uz nokat, ponovi postupak s vatom i acetonom na još nekoliko minuta. Kada se gel lagano opusti, upotrijebi štapić za potiskivanje kožice te laganim podizanjem ukloni gel. Bez grebanja i divljanja, samo lagano podiži ''kapice'' od gela s noktiju.

Korak 4

Nakon što ukloniš sav gel s noktiju, ponovno blago ispoliraj nokte kako bi uklonila i najsitnije ostatke. A za kraj počasti svoje ruke tretmanom hidratiziranja kožice i blagom masažom.

manikura

nokti

geliranje noktiju

gel na noktima

uklanjanje gela na noktima

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter