ZA SVE NAS NESPRETNE

Kako ukloniti lak za nokte s apsolutno svega


Iris Hazler
14.01.2018.10:00
Kako ukloniti lak za nokte s apsolutno svega
Profimedia

sažeto

Što brže reagirate, to će šteta biti manja, a većina materijala reagira dobro na skidače laka koje najvjerojatnije imate kod kuće


Iris Hazler
14.01.2018.10:00

U jednom trenutku u našim životima dolazi do tog groznog trenutka… Pada laka za nokte koji svoj trag ostavlja posvuda, od suknje i majice, do stola, tepiha i ponekada kose. Što brže reagirate, to će šteta biti manja, a većina materijala reagira dobro na skidače laka koje najvjerojatnije imate kod kuće. Donosimo nekoliko savjeta kako izbjeći da mrlje od laka zauvijek ostave svoj trag.

Uklanjanje laka s drvene površine

Prvo pravilo: ne koristite odstranjivač laka za nokte kada je u pitanju drvena površina. Odstranjivač će je još više uništiti i napraviti vjerojatno goru štetu nego sam lak za nokte. Ipak, nema razloga za paniku nego samo pošpricajte zamrljano područje lakom za kosu. Jako puno laka za kosu, bolje rečeno. Ostavite da odstoji dvadesetak sekundi i obriši pamučnom krpom. Postupak ponovite nekoliko puta, sve dok tragovi laka za nokte u potpunosti ne nestanu.

Uklanjanje laka s odjeće

Ova situacija je najčešća i dosta zeznuta. Aceton može reagirati s određenim bojama i tkaninama pa je najbolje s kapljicom prvo probati izbljeđuje li zamrljani komad odjeće. Ako ne reagira, acetonom prijeđite preko mrlje i odmah stavite odjeću u pranje. Ako je ipak osjetljiviji komad u pitanju, pokušajte ponovno s lakom za kosu. Ako ni to ne pomaže, jedina opcija za spas je nošenje na kemijsko čišćenje.

Uklanjanje laka s kose

Da, znamo tu situaciju kad nehotice pomaknete pramen kose s tek nalakiranim noktima i on ostane posvuda. Ali, bez brige jer se uklanja dosta lako. Ako je lak još mokar, uzmite odstranjivač laka za nokte koji NE sadrži aceton i samo blazinicom nekoliko puta pređite preko pobojanih dijelova kose. Ako se lak već osušio, uzmite regenerator ili ulje za kosu ta blago pređite s dlanovima po nalakiranim dijelovima kose dok ne uklonite i zadnji dio laka.

Uklanjanje laka s tepiha

Ovdje veliku ulogu ima boja vašeg tepiha. Ako je svijetlih nijansi ili bijele boje, koristite odstranjivač na bazi acetona. Ako je tamniji ili se bojite da ćete acetonom zeznuti stvar, kritičnu zonu pošpricajte lakom za kosu ili medicinskim alkoholom, a zatim područje tapkajte pomoću spužvice ili papirnatih ručnika.

lak za nokte

čišćenje

kako ukloniti mrlje od laka za nokte

aceton

mrlje od laka

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter