MALE TAJNE VELIKIH MAJSTORA

Kako što lakše 'odraditi' generalno čišćenje stana


Iris Hazler
12.03.2018.11:30
Kako što lakše 'odraditi' generalno čišćenje stana
iStock

sažeto

Toplije vrijeme, sunce i proljeće znače samo jedno – vrijeme je za proljetno čišćenje


Iris Hazler
12.03.2018.11:30

Iako vam je najčešće muka pri samoj pomisli na generalno pospremanje, mijenjanje zimske i ljetne garderobe, klofanje tepiha i svega što dolazi u tom paketu, ovaj posao ne mora biti toliko nesnosan. Uz unaprijed pripremljen plan igre, bacite se na posao bez živciranja i uzrujavanja.

Neka bude zabavno

Raspalite omiljenu glazbu na maksimum, širom rastvorite prozore i krenite u akciju! Unaprijed pripremite sva potrebna sredstva za čišćenje, a kada osjetite lagani zamor, napravite elegantnu pauzu. Popijte kavu, prolistajte omiljeni magazin, malo napunite baterije i zatim opet nazad na čišćenje.

Otkrijte kakav vam stil čišćenja najviše odgovara

Jeste li jedni od onih koji sve vole odraditi u jednom potezu? Ili više volite odraditi dio po dio, s kratkim pauzama i chillanjem? Koji god vaš pristup čišćenju bio, ni jedan nije loš. Ako radite kako ste naviknuli, nemojte mijenjati tempo i pokušajte se ne forsirati da obavite sve što prije.

Sređujte prostoriju po prostoriju

Paralelno čišćenje kuhinje, dnevnog boravka i spavaće sobe može biti itekako zamorno i na kraju pola toga ne obavite i sve ostane nedovršeno. Zato se radije posvetite jednoj prostoriji i detaljno je sredite, a zatim nastavite u drugu. Ako ste se previše iscrpili ili jednostavno više nemate volje za ničime, lakše je sutra nastaviti posao kada je već barem jedan dio stana sređen.

Skupite stvari u kutiju

I to one stvari za koje niste baš sigurni kako su se našle u određenoj prostoriji. Umjesto da ih odmah vraćate na mjestu gdje prvenstveno trebaju biti, radije ih stavite u kutiju ili košaru i vratite ih gdje treba nakon što završite s čišćenjem. Tako ćete ostati usredotočeni na prostoriju koju u tom trenutku sređujete i završiti njezino pospremanje bez ometanja.

Nagradite se

Odredite si malu nagradu kojom ćete se počastiti nakon uspješno obavljene generalke u stanu. To može biti odlična ledena kava, kup sladoleda ili jednostavno maratonsko gledanje serija i filmova, što god vas čini sretnima.

interijeri

uređenje doma

čišćenje stana

proljetno čišćenje

spremanje

generalno čišćenje

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter